Родена съм през септември и затова броя годините не по

...
Родена съм през септември и затова броя годините не по
Коментари Харесай

Родена съм през септември: Този сезон за мен не е началото на края, а началото на живота

Родена съм през септември и по тази причина броя годините не по календар, а от септември до септември.
Този сезон за мен не е началото на края, а началото на живота. Естественият му рестарт. И без друго, никой не се ражда в разцвета на силите си, написа Edna.bg. Напротив, раждаме се с първичната потребност да бъдем обгрижени, прибрани вкъщи, нахранени, да спим повече, с цел да се приспособяваме, към света, в който ще живеем.
Тъй като сме носители на новото като напълно дребни деца, първото, с което имаме достойнството, или участта да се срещнем, е залезът на остарялото. Статуквото, разпоредбите, режимът, който ни постановат. Запознаваме се със студа и топлината – и на хората, и на времето, и на неочакваната промяна на декора, с който се опитваш да свикнеш. Както се споделя в една от тези смехории, които се разгласяват в обществените мрежи: „ Да си бебе несъмнено е доста травматизиращо. Представете си – заспиваш си умерено вкъщи и се събуждаш трагично в голям супермаркет “.

Та, по този начин. Знам, че септември работи травматизиращо на множеството хора, свързани с естествената за живота на тази планета рутина – завършек на почивките, още веднъж на работа, учебно заведение за децата, скучен конфликт с неадекватността на просветителната система, съчетана с чувство за безсилие; нови сметки за ток и за парно, дишане на замърсен въздух в градовете, вечери пред тв приемника с новите сезони на риалити формати, сутрини с политическото шоу за власт по тв приемника. Съгласна съм, че една такава вероятност може да е доста депресираща. И че доста от вас вътрешно грачат като гарвана на Едгар Алън По “Never more ” ( “Никога повече “).
Но също по този начин знам, че всеки един, на който всичко изброено нагоре към този момент не му е забавно, не го пали вътрешно да се бори, да го разяснява, да взе участие в надпреварата „ кой е по-по-най “; че всеки, който (много пъти вече) си е задал въпроса: „ За какво е всичко това? Трябва да има освен това “, е подготвен за своя рестарт. За промяна на вероятността.

Светът няма да се промени единствено тъй като един-двама, двайсет и двама или 1569 индивида са си сменили вероятността, само че всеки персонален рестарт има значение. Лично за теб.
И знам, че септември би могъл да бъде най-хубавия месец за началото на такава смяна, тъй като в символиката му, обвързвана с есента, е заложено прибирането във вътрешността. Малко по-малко и с доста цветове, с доста хубост.
Знам, че сте си създали доста обещания, сходни на новогодишните – нова диета, оползотворяване на картата за фитнес, пестелив проект за идващите почивки, вместо нови заеми. Някои ще сменят работа, други ще се върнат на остарялата, фрийленсърите даже чакат нетърпеливо новия работен сезон след лятното затишие, само че не това имам поради под рестарт. То, няма неприятно, само че по този начин или другояче, ще ви завърти в същия прочут цикъл, без значение какъв брой заблуда за независимост и сигурност ви дава.
Този вид смяна не трансформира въпроса, до който още веднъж ще стигнете: „ За какво е всичко това? Трябва да има освен това “.

Всичко това е промяна на декора, сходна на образеца с бебето, което заспива умерено вкъщи и се разсънва шокирано в супермаркета. Нещо ново и необичайно към което да се приспособява, само че не и нещо, което му дава вероятност за какъвто и да било смисъл или пристрастеност към самия живот.
И знаете ли какво? Няма никакво значение дали ще спазите което и да е обещанията, които сте си дали – за диетите, фитнеса, йогата, ремонта на жилището, промяна на колата… Всичко е част от колелото на хамстера. Това лято доста постоянно ми попадаше пред очите съветът по какъв начин да разпознаем място с мъртво неспокойствие в морето и по какъв начин да се спасим от клопката му. Със сигурност сте го виждали.

Единственият метод е с плуване встрани, а не борене с мъртвото течение, което може да ви завлече във вътрешността и надолу. Същото е и с рестарта, за който приказвам.
Няма никакво значение какъв брой добър плувец си, дали се храниш здравословно и спортуваш постоянно. Рутината, която като групово човечество сме основали за улеснение, към този момент се е трансформирала в нещо което ни управлява. Напълно. Точно като мъртвото течение.
Погледнете някоя и друга илюстрация на „ мъртвакът “, с цел да си го визиите образно. Това е сектор, в който като че ли всичко е умерено, до момента в който вълните към тази пътечка бушуват. Чудесна метафора за пътят на сигурността и рутината – по същия метод този път лишава живеца, същинската ни дълбока животворна природа. Страстта, с която сме пристигнали на този свят.

Ако попаднете на него в морето, спасителите предизвестяват, че повлича в подводни ями и в случай че те хване, би трябвало плуваш не към брега, а паралелно на него. „ Освен това, попадналият в течението, никога не би трябвало да се паникьосва и да гребе пламенно, а би трябвало да се отпусне оптимално и да се остави на вълната, когато я доближи със странично плуване. Тя сама ще го отнесе на безвредно място “. Единственият рестарт за всички, които са стигнали до своя персонален миг да го усетят и пожелаят същински, е нещо аналогично на страничното плуване. Няма смисъл да се борим с към този момент построената система, подводните ями са доста.
Вярвам, че всеки има връзка с интуицията си и самичък може да усети какъв би бил неговият вид на „ странично плуване “, на това да даде късмет за рестарт на вътрешния си живец. Такъв съвет не може да пристигна извън, не може да пристигна от никого, който дружно с вас се носи в коридора на „ мъртвака “, даже и да сте доста близки. Дори да е ваш родител, обичан, безценен другар, гуру, любимец, чиито мъдри мисли четете и споделяте.

Не могат да ви оказват помощ и така наречен „ невидими другари “ – ангели, водачи от невидими светове, светци, това, което назоваваме „ Бог “ (за тези, които имат вяра и се уповават на тях). Съжалявам, те не могат да се бъркат. Могат да ви съпътстват да оцелявате, да ви посрещнат от другата страна, в случай че не оцелеете, само че в никакъв случай няма да нарушат свободната ви воля да бъдете там, където сте избрали да бъдете сега, даже и това да е колелото на хамстера или мъртвото течение. И също така ще ви съпровождат с безмълвно съчувствие и доста обич, единствено до момента в който се сетите, че единственото, което може да ви изведе от „ мъртвака “, от изборите, които не ви свързват с същинската ви пристрастеност е възобновяване на връзката с Истинския ви Аз.

Затова и аз не се ангажирам да поучавам никого „ Как да стане? “. Мога само да подскажа, че ще усетите едно тънко, само че доста изрично радостно вибриране, пристигнало от на никое място. Без никаква аргументи. И че когато го усетите, не е нужно да вършиме нищо. Само да се отпуснете оптимално и да се оставите на вълната, която да ви свърже с вашата персонална, неповторима и незаменима животворна сила.
Септември е съвършен месец за това, тъй като е в синхрон с природата. Тя прави същото – прибира се във вътрешността, с цел да се възроди още веднъж.
Инфо: dunavmost

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР