Родена на 28 септември 1934 г. в богато, типично средно

...
Родена на 28 септември 1934 г. в богато, типично средно
Коментари Харесай

Бриджит Бардо - една истинска френска жена

Родена на 28 септември 1934 година в богато, типично приблизително буржоазно семейство, красивата Бриджит желае да е балерина и даже учи балет, само че става модел и върхът на тази й кариера е първата корица на " Ел " през 1950 година Тогава за пръв път я вижда режисьорът Роже Вадим, изцяло незнаен, и се влюбва от пръв взор. Двамата скоро се женят и приказката стартира.

Бриджит Бардо е първият секс-символ по метода, по който го разбираме през днешния ден. В Съединени американски щати може Мерилин Монро да е на върха, само че в Европа няма по-секси, по-скандална от Бриджит Бардо. Нейният облик обаче не се лимитира от секси излъчването на нацупените устни. Тя е бунтовник, не признава порядките, разрушава буржоазното общество с фриволното си държание и бързата промяна на мъже след развода си. Филмите й са цялостни с голи подиуми, съблазняване и взривяват тогавашния свят. Дори Мерилин не е толкоз смела.

Бриджит Бардо е фешън икона - смъква красивите сантиментални рокли на 50-те, скапва комплицираните къдри - даже единствено по мъжка риза и къси панталонки, с повърхностно вдигната коса, тя е по френски непринудена, витална и очарователна - полу-дете, полу-жена, полу-секс дявол. Кокът й,, които тя носи в " И Бог сътвори дамата ", сутиените й, на които и до през днешния ден споделяме бриджитки - всички желаят да са като нея.

Животът й обаче не й донася огромната обич, тя прави няколко опита за самоубийство. Бриджит Бардо намира себе си и своя мир в любовта си към животните. Още като дребна тя " съживява " една мишка, която татко й сякаш убива и до края на живота си тя приема спасяването на животни в неволя за своя задача. През годините с изключение на кучета и котки, я следват магарета, свине, кози - всички избавени от нея от сигурна гибел.

Тя е основател и спонсор, филантроп на доста организации за отбрана на животните, на дивия свят. Дори в България, в село Белица има резерват за мечки, които са танцували на верига, спонсориран от нейната фондация.

Бриджит Бардо, вярна на себе си, в никакъв случай не се подлага на козметична интервенция и това се вижда ясно от метода, по който наподобява на 80. Днес живее сама, обградена от животните си.

Господ сътвори дамата, само че киното я назова Бриджит Бардо.































Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР