Родена е в България, но е испански евродепутат. Ева-Мария Попчева

...
Родена е в България, но е испански евродепутат. Ева-Мария Попчева
Коментари Харесай

Испанският евродепутат, родена в България: В ЕС чуват България, заради това сега пак излезте и гласувайте

Родена е в България, само че е испански евродепутат. Ева-Мария Попчева със особено изявление за NOVINI.BG.

Попчева е най-новият член на Европейския парламент от испанската центристка демократична политическа партия " Граждани “, която е член на АЛДЕ.

Тя е родена в Пловдив през 1979 година Учи право в университета " Алберт Лудвиг “ във Фрийбург, Германия и получава докторска степен по конституционно право в Автономния университет в Барселона. Преди да стартира работа в Европейския парламент е работила като юрист в Испания и Германия.

Ако желаят хората да имат въздействие в политиките на Европейския съюз (ЕС), да излязат и да гласоподават. Именно тук в Европейския парламент (ЕП) се вършат политиките за живота. И България е същински състезател в Европа, колкото и друго да се мисли, съобщи Ева-Мария Попчева пред NOVINI.BG. Тя е безапелационна: „ Чуват я и то като пълноправна членка “.

Според нея обаче, с цел да е България в центъра на европейската политика в действителност би трябвало да одобри еврото и да стане пълновръстен член на Шенген.

Ева-Мария Попчева другояче дефинира също, че мандатът на настоящия Екологичен потенциал е бил изпълнен с доста провокации – Коронавирус, войни, миграция. И макар отрицателните връзки към Европейски Съюз, Попчева подсети: „ Затова вървете и гласувайте “. Във връзка с изказванията, че националистически партии ще влязат в идващия Екологичен потенциал, тя сподели, че персонално не се опасява от това, в противен случай.

А по отношение на това какво ѝ е взело и ѝ дала политиката , Попчева разкри с усмивка, че работи седем дни в седмицата, доста интензивно е всичко, само че все пак е доста удовлетворена. Тя отвори малка врата и към персоналния си живот. Разкри, че няма време доста, тъй като има две дребни деца, само че когато може постоянно отделя внимание на спорта.

На въпрос дали ще забележим името ѝ в евролистата на Испания, Попчева съобщи, че се надява, само че не може нищо повече да разяснява, тъй като до началото на май нищо може би няма да се знае.

Във връзка с изборите в България, които предстоят на 9 юни, Ева-Мария Попчева съобщи, че политическата неустойчивост е огромен проблем и поради това посъветва политиците да изясняват повече, тъй като българските политики са тясно свързани с европейските.

Цялото изявление може да гледате по-късно ТУК.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР