Роден в Пловдив, израсъл в София, изучил се и направил

...
Роден в Пловдив, израсъл в София, изучил се и направил
Коментари Харесай

Непознатият Кирил Петков: Блесна с лек срещу COVID-19 и лука...

Роден в Пловдив, израсъл в София, изучил се и направил кариера в Канада. Обикновен космополит, освен това съумял. Но решил да се върне в България и да се опита да я промени. Това е в резюме историята на Кирил Петков, някогашния длъжностен министър на стопанската система и сегашен водач на най-новата политическа групировка " Продължаваме промяната ". Биографията на новия избавител на българите обаче крие изненадващи обстоятелства.

Докато пандемията от ковид е камшик за множеството бизнесмени, Петков вижда в борбата със болестта нов късмет. Екипът му основава нова бактерия, наречена лактобацилус плантарум GLP3, за която се твърди, че лимитира развиването на болестотворните бактерии. Тя е употребена за ПроВиотик Имунно Активатор, който при среща с COVID-19 понижава заплахата от остра реакция на организма (предпазва от цитокинова буря). Освен че покачва имунитета, понижава риска от развиването на бронхопневмония като вторична зараза след вирусната офанзива.

С Нобеловия лауреат проф. Бери Маршал от Австралия, разкрил бактерията Хеликобактер пилори, предизвикваща язва, пък вършат проби за нов артикул, който я унищожава.

Междувременно основава с пловдивската компания „ Маджаров “ луканка с българска пробиотична бактерия вместо с каквито и да било консерванти в нея. Целта е да се отстранен нитратите и нитритите от суровосушените салами.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР