Роден в Пловдив, израсъл в София, изучил се и направил

...
Роден в Пловдив, израсъл в София, изучил се и направил
Коментари Харесай

БГ бактерия прави Кирил Петков милионер, жена му го вкарва в...

Роден в Пловдив, израсъл в София, изучил се и направил кариера в Канада. Обикновен космополит, освен това съумял. Но решил да се върне в България и да се опита да я промени. Това е в резюме историята на Кирил Петков, някогашния длъжностен министър на стопанската система и сегашен водач на най-новата политическа групировка " Продължаваме промяната ". Спряган за новия избавител, в който се захласват разочарованите българи, изключително дамите.

Доскоро Петков беше надалеч по-малко прочут на необятната аудитория у нас от жена си Линда. Съпругата му, с която са дружно от 22 година и имат три дъщери, стана звезда в родното готварско риалити " Мастършеф ". Стройната русокоска впечатли журито с безглутенова здравословна версия на торта " Гараш ". Вкъщи я прави постоянно, тъй като всички страдат от глутенова нетърпимост. Затова здравословното хранене е фетиш за фамилията на Кирил. Може би и поради него той подхваща бизнес, който го прави милионер.



Създава първия пробиотик за вегетарианци, станал шлагер оттатък океана. Продуктът е основан на българския вариант на Лактобацилус булгарикус, фамозната бактерия, с която се прави киселото мляко. Екипът на Петков обаче я извлича от кокиче и я култивира в морковен сок. Тестове в Харвард потвърждават, че основаният ПроВиотик мори безотказно болестотворни бактерии. Освен това оказва помощ при намаляване, за здрави нокти, коса и гладка кожа.



Таблетките знамение се създават от българската компания за новаторски биопродукти, основана от Петков и негови съдружници. Харчат се с огромен триумф по целия свят. При това държат висока цена от 40 $ за флакон. Тв иконата Опра Уинфри поставя ПроВиотик в топ 20 на продуктите, които употребява.

Голям почитател му е и международният номер 1 в тениса Новак Джокович, както и още куп звезди

Петков твърди, че постоянно е бил уверен, че България може да се трансформира в съумяла и просперираща страна. Стига да случи на управници, които желаят и знаят по какъв начин да сложат юзди на корупцията.

Затова по време на предишното лято на митингите постоянно е на жълтите павета с афиш в ръка. Така стига и до подбрания от президента Румен Радев длъжностен кабинет. Решителният подтик към политиката обаче му дава брачната половинка. " Каза ми: " Знам, че поемайки по този път, ще игнорираш значително времето със фамилията. Но малко ми омръзна да ви чувам с Асен, до момента в който преподавате харвадските лекции към този момент 12 години. Какви би било в случай че? Правете го! ".

Кирил Петков е твърдоглав и кардинален, както прилича на зодията му Овен. Появява се на бял свят на 17 април 1980 година в Пловдив, само че остава тук единствено първата си година. Родителите му учат в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ". Запознават се и пламва студентска обич. Заживяват в едно общежитие, а сред втората и третата година на следването им се ражда дребният Кирил.



" Майка ми е учителка по български, а татко ми по биология. И двамата са учили тук, само че не са родом от Пловдив. Но аз съм. И непрестанно, където и да потрябва да си извадя персоналната карта, на нея написа град Пловдив.

Имам доста другари, в това число и моят кум е от града под тепетата

Много постоянно пристигам, доста одобрявам Пловдив. Винаги е малко по-топло от София, което е хубаво. Тук на пешеходната улица имаш възприятието, че хората прекарват повече време дружно. Скоростта, с която се движи трафикът, е с няколко хрумвания по-бавна от София, което основава едно възприятие за по-добър живот тук ", показа Кирил пред " Марица ".

Баща му Петко Петков е биолог откривател, който работи като учител. Майка му е учителка по литература, приключила е българска лингвистика в София. Тя е от прочут жанр в Дупница. Дъщеря на уважаваните дългогодишни начални учители Райна и Васил Богданови. По майчина линия Петков е племенник на Камен Богданов - хидроинженер, някогашен шеф на ВиК-Дупница.

Петков постоянно се връща в Пловдив и връзката му с града в никакъв случай не е била прекъсвана за дълго - нито в този момент, нито до момента в който още е бил новак предприемач. Изпълнява ролята на координатор на компанията " Юротроникс " в безмитната зона. " Много съм удовлетворен, че от града те изнасят за всички страни в Европа. Това са хора, които знаят езици и си приказват с всяка точка по света.Това е един доста прекрасен модел, който може много да се репликира ", счита Кирил, въодушевен от предприемаческия дух в града под тепетата.
Детството му обаче минава в София, където учи в Седма гимназия. Рамо до рамо е с татко си, който е деен природозащитник. " С негови кръжочници се бореха за опазването на природата в Пирин, на девствените плажове край морето, както и на застрашените типове. Нямаше по какъв начин да остана безразличен, нямаше по какъв начин да не ми съобщи „ тръпката “ си ", ще споделя по-късно днешният политик. Запазване на дюните на плаж Корал от застрояване е една от идеите, които ще отстоява до последно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР