Роден в Панагюрище лекар, който в момента е шеф на

...
Роден в Панагюрище лекар, който в момента е шеф на
Коментари Харесай

Панагюрски лекар към антиваксърите: Елате при болните!

Роден в Панагюрище доктор, който сега е началник на коронавирус отделенията в пловдивските лечебни заведения " Медлайн " и " Централ Хоспитал ", хвърли ръкавицата към антиваксърите, предизвикан от държанието на новите политици в последните дни и изключително откакто не можаха да решат би трябвало ли депутатите да имат зелен документ, с цел да вземат участие присъствено на съвещанията в Парламента. Д-р Стефан Василев, анестезиолог, чиято кариера е почнала от болничното заведение в родния му град, насочи мощен апел, с който провокира много реакции в обществените мрежи. Малко по-късно потегли и петиция с искане за наказване и лична отговорност от доцент Атанас Мангъров. Авторите пишат, че задачата им е той да бъде изправен пред съд. Само за няколко часа през днешния ден тя е събрала поддръжката на близо 400 души.



Ето и апела на доктор Василев:

ПОКАНА
До: Доц. Атанас Мангъров, доктор,
Румен Петков, някогашен министър вътрешните работи, водач на партия АБВ,
Костадин Костадинов, водач на партия " Възраждане ", народен представител и претендент за президент,
адв. Елена Гунчева, народен представител от партия " Възраждане ",
Тошко Йорданов, народен представител от " ИТН ",
Пенка Георгиева, пациентски организации „ Заедно с теб “,
проф. Андрей Чорбанов, имунолог
Николай Бареков, публицист и някогашен евродепутат
Уважаеми дами и господа,
От близо 2 години с сътрудниците – лекари, медицински сестри и санитари, от лечебните заведения „ Медлайн “ и „ Централ Хоспитал “ водим тежка борба за живота на всеки инфектиран с COVID-19. Това е война с доста жертви, донесла ужасни премеждия на техните близки и другари. На процедура ние не сме излизали от „ алените зони “ в устрема си да спасим хора, които не са готови за срещата със смъртно рисков вирус.
Известна ни е позицията на редица уважавани в нашето общество персони против имунизационната акция в България и срещу ограничаващите ограничения, които са единственото избавление. Наясно сме какво е въздействието на техните думи върху хората, само че всеки ден виждаме и кошмарните последствия от тях.
Затова взехме решение да се обърнем към с намерено писмо и да ви поканим в „ алените зони “, с цел да видите със личните си очи по какъв начин пациентите ни се борят за всяка глътка въздух, да усетите тъгите, които претърпяват, да чуете от историите им и какъв брой съжаляват, че не са повярвали на нас – медиците. Ще ви срещнем и с почернените фамилии, чието само предпочитание е да върнат времето обратно.
Може би, след тази аудиенция вие ще измененията своята позиция, а това би помогнало на повече хора да запазят живота си.
При предпочитание от ваша страна да посетите нашите Коронавирус отделения, можете да се свържете с нас посредством телефоните на двете лечебни заведения.
С почитание: доктор Стефан Василев,
шеф Коронавирус зона в лечебни заведения „ Медлайн “ и „ Централ Хоспитал “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР