Роден в Лука, на 26 ноември 1986 г., Андреа Ланфри

...
Роден в Лука, на 26 ноември 1986 г., Андреа Ланфри
Коментари Харесай

Как се изкачва Еверест без крака

Роден в Лука, на 26 ноември 1986 година, Андреа Ланфри постоянно е бил момче, запалено по планините, спорта и приключенията. И въпреки, че тежка болест се пробва да го спре, вместо това единствено усилва желанието му за живот.
 Зак Ярброу - мъжът, който на 38 години се бори с рак на гърдата
Мъжът, който на 38 години се бори с рак на гърдата

Как се бори с заболяването Зак Ярброу

През 2015 година, когато е единствено на 29 години, Андреа е покосен от изострен менингит с менингококов сепсис, довел до загуба на двата крайници (двойна ампутация под коляното) и седем от пръстите му. Преди това той практикува трекинг, катерене и алпинизъм. Докато в болничното заведение обаче, в него се заражда убеждението, че един ден ще се върне към тези спортове.

" Развих мощно предпочитание да тичам, предпочитание, което нямаше логичност и причина, само че беше чисто инстинктивно, персонално предизвикателство да се боря със " ориста " ", с цел да се боря с бактериите, които желаеха да ме спрат ", споделя Андреа.

Започва рехабилитация самичък измежду родната планина в Италия. Малко по малко се връща към спорта, като стартира с леката атлетика, а катеренето идва на по-късен стадий. Спортната му кариера и новият му живот като състезател стартират с помощта на набирането на средства.

" През ноември 2015 година голям брой хора от цяла Италия се събраха, с цел да ми оказват помощ да сбъдна фантазията си да стана играч. С тяхна помощ съумях да стартира да упражнявам и да стана част от Италианския атлетически параолимпийски тим, като усъвършенствах върхове, завоювах европейски медали и интернационален сребърен орден в Лондон, както и безчет други значими достижения. Положих всички вероятни старания и с техния принос всеки един от тях ми даде късмет да опитам ", разкрива още Андреа.

Днес, с помощта на чифт протези, той тича, върти педали и изкачва всяка планина, която пожелае, даже най-високата в света.

Андреа е първият италиански лекоатлет с двойна ампутация на подбедрицата, който съумява да преодолее границата от 12 секунди на 100 метра. Той усъвършенства три италиански върха, печели два бронзови медала, както и сребърен орден на Световното състезание през 2017 година

Андреа Ланфри е и първият състезател с голям брой ампутации, достигнал връх Еверест (8849 м н.в.), докосвайки небето с три пръста. На 13 май 2022 година смелият спортист съумява да сбъдне фантазията си и дружно със своя сътрудник в катеренето - алпийският лидер Лука Монтанари, изкачва най-високият връх на планетата с спомагателен О2.
 Гари Търнър - мъжът с най-еластична кожа в света
Мъжът с най-еластична кожа в света

Един незабравим връх на Гинес

Освен многочислените си минали и бъдещи алпинистки инициативи, Андреа също се е заел да предава позитивната сила, която му е разрешила да стане индивида, който е през днешния ден, демонстрирайки на всеки, който го срещне, че в реалност рестриктивните мерки не постоянно са такива, каквито наподобяват, написа Vibram.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР