Роден на 26 юли 1967 г., британският актьор е един

...
Роден на 26 юли 1967 г., британският актьор е един
Коментари Харесай

Какво не знаеш за екшън звездата Джейсън Стейтъм, който днес става на 51

Роден на 26 юли 1967 година, английският артист е един от най-разпознаваемите екшън звезди на нашето време.

Преди да откри мястото си в Холивуд обаче, Джейсън Стейтъм е имал друго занятие – при започване на 90-те години е прочут като като един от най-хубавите спортисти по спортно плуване . Като подобен прекарва 12 години в английския народен тим по плуване.

Започвайки плувната си кариера на по-късна възраст, когато завършва с нея, Стейтъм се ориентира към моделство. Компанията French Connection го избира точно поради нетипичния му за модел тип, защото екипът желае някого, „ който наподобява като естествен вид “.

За да си обезпечи постоянни приходи, бъдещият артист се залавя с друга работа – да продава парфюми и бижута фалшификати по улиците . Именно по този начин той бива видян от режисьора Гай Ричи, на който му би трябвало сходен типаж, с цел да взе участие в неговия филм „ Две димящи цеви “ . В него ролята на Бейкън е написана особено за Стейтъм, а лентата се трансформира в трамплин за артиста към Холивуд .

Екшън звездата извършва доста от каскадите си самичък – от ръкопашен пердах до висене от хеликоптер повече от 600 м над земята, смятайки ги за актьорски дълг. В това отношение се въодушевява от имена като Джеки Чан и Джет Ли.

Старанието за достоверност едвам не му коства живота по време на фотосите на „ Непобедимите 3 “. Стейтъм съвсем се удавя, когато спирачките на камион, тежащ 3 тона, отхвърлят, а транспортното средство пада от канара в Черно море край Варна.

 Джейсън Стейтъм Getty

За благополучие, артистът се измъква незасегнат, с цел да може седем години по-късно да получи най-хубавият си подарък от ориста – своето дете от модела Роузи Хънтингтън-Уайтли . С нея са дружно от 2010 година, сгодяват се шест години по-късно, а през лятото на 2017 година се ражда синът им Джак Оскар Стейтъм .

През август тази година се чака да го забележим по кината във кино лентата „ Мега звяр “ , през 2019 година се чака да излезе “Hobbs and Shaw”, а по-нататък и в продължението на екшън-комедията „ Шпиони “.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР