Роден е в Кипър, а родителите му били богати евреи

...
Роден е в Кипър, а родителите му били богати евреи
Коментари Харесай

Най-Старата Библия Доказва, Че Исус Не Е Разпънат На Кръста. Вижте Неподозираната Истина!

Роден е в Кипър, а родителите му били богати евреи от Левиевото свещено коляно. Заедно с деятел Павел проповядвали божието слово в доста градове на Мала Азия, като Варнава поддържал визията за Христос, сходна на исляма.

Книгата била открита още през 2000 година, само че била защитавана в загадка в Етнографския музей в Анкара, написа blogzaserioznihora. Тя е от обработена кожа, с почернели от времето страници, а текстовете в нея са написани на един от диалектите на арамейски – езикът, на който е говорел Христос. Според отчетите на специалистите, които изследвали и оценили книгата, става дума за истинска Библия от преди 1500г.

Религиозните управляващи на Иран упорстват, че текстът в книгата удостоверява, че Исус не е бил разпънат на кръст и не е бил Син на Бога, а елементарен оракул, и, че е наричал деятел Павел – „ лъжец “. В книгата се също казвало, че Исус се е възнесъл на небето жив, без да бъде разпнат, и, че Юда Искариотски е бил разпънат на негово място.

Книгата съдържала и текст, в който Исус оповестява за идването на пророка Мохамед, основал исляма 700 години след Христа. Текстът предсказвал също и идването на последния ислямски избавител – факт, който към момента не се е случил.

Ватикана изразила угриженост по отношение на откриването на книгата и поискала от турските управляващи да назначат специалисти от Католическата черква, които да оценят наличието й.
Смята се, че католическата черква е определила кои евангелия да бъдат част от Библията и кои да бъдат заличени на Никейския събор. Евангелието на Варнава е било измежду заличените.

Смята се също, че има други заличени евангелия, известни като Евангелията от Мъртво море или Свитъците от Мъртво море.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР