Роден е на 9 април 1979 г. в град Карлово.

...
Роден е на 9 април 1979 г. в град Карлово.
Коментари Харесай

Кой е д-р Благомир Здравков



Роден е на 9 април 1979 година в град Карлово. Завършва медицина в Медицинския университет в София. Специалист е по анестезиология и интензивно лекуване. Магистър по здравен мениджмънт.

От април 2021 година досега е изпълнителен шеф на Специализираната детска болница “Проф. Иван Митев ” в столицата. Преди това е бил част от екипа на Клиниката по детска анестезиология и реанимация в „ Пирогов “.

Работил е в най-големите академични лечебни заведения в София. От 2015 година се профилира извънредно в региона на детското опазване на здравето. Работил е взаимно с Военновъздушни сили, БЧК и ЦСМП като началник на екип в задачи по наземен и въздушен превоз на сериозно заболели деца.

Преподавател е в Катедрата по педиатрия на МУ – София, преди този момент е бил помощник и в Катедрата по анестезиология на Висшето учебно заведение. Активно взе участие в доброволните формирования на БЧК. Включва се и в голям брой благотворителни начинания на организацията. Има десетки участия в национални и интернационалните научни конгреси по педиатрия, незабавна медицина, анестезиология и интензивно лекуване.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР