Роботи ще помагат на отшелниците в Япония да се върнат

...
Роботи ще помагат на отшелниците в Япония да се върнат
Коментари Харесай

Роботи ще връщат отшелниците към нормален живот

Роботи ще оказват помощ на отшелниците в Япония да се върнат към естествения метод на живот. В Страната на изгряващото слънце има най-вече хора, които непринудено се затварят у дома и отхвърлят да вървят на работа или да учат, тъй като се опасяват от другите. Наричат ги хикикомори и числеността им надвишава един милион души.

За да преодолеят те мъчителните комплекси и страхове, да се върнат към общуването и да намерят своето място в дейния живот, ще им оказват помощ дребните роботи Орихиме. Благодарение на тези устройства отшелниците на първо време ще стартират да поддържат връзка от разстояние. Според замисъла на разработчиците машините могат да се употребяват за разнообразни цели, като обезпечават отдалечена, само че в това време прочувствена връзка.

Хикикомори е чудноват феномен, който се следи в последните години в Страната на изгряващото слънце. В тази дума се крият, с изключение на възрастни отшелници, също и младежи, отказващи да напущат стаите си. Те са развили форма на изолираност, която е рядка в западния свят - прекарват месеци или години в домовете си, без да имат намерение да се върнат в действителния свят. Японските управляващи изследват способи по какъв начин да оказват помощ на тези хора и започнаха създаването на проект за намеса на разнообразни подходи.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР