Роботът София - първият в света с гражданство, откри днес

...
Роботът София - първият в света с гражданство, откри днес
Коментари Харесай

Бъдещето днес е в София - роботът София откри Webit

Роботът София - първият в света с поданство, откри през днешния ден Webit.Festival Europe, който стартира в София.

Запознайте се със София, първият робот с поданство

Над 7 хиляди участници от 110 страни разискват на форума бъдещето на Европа и света, на технологиите, цифровото опазване на здравето, умните градове, сигурността и законодателството в цифровата сфера.

Събитието е част от Европейската седмица на цифровите технологии и нововъведенията, водещото събитие на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в тази сфера. Форумът се организира под мотото „ Преоткриване бъдещето на Европа “. Над 200 публицисти от целия свят отразяват събитието.

Today, Sofia is buzzing with great tech events: #Webit is also in full swing, with Mina Dimitrova joining @GabrielMariya, @PatBreen1, @JohnEdwardFrank & @RobertCWolcott for the Plenary session on how to reinvent Europe's Future. #GrowWithGoogle. https://t.co/pOssnxy2qq pic.twitter.com/jkmCQtvxKh
— Гугъл Europe (@googleeurope) 26 юни 2018 година
В края на предходната година, за първи път в историята на света, хуманоиден робот получи поданство. Роботът София е жител на Саудитска Арабия. Тя може да имитира и разпознава човешки жестове и изражения на лицето.



"Добре пристигнали в София. Аз съм жител на света. Знам какъв брой богати на антична просвета са София и България. Знам, че най-старият златен артефакт в света е открит покрай родния ви град Варна. Знам, че България е дала кирилицата на повече от 300 милиона души по света. Знам какъв брой невероятни са природата и хората на България и в тази част на света. Прекрасно е да съм на фестивала Webit в София - цифровата столица ", приветства от сцената роботът София хилядите посетители на фестивала и домакина Пламн Русев - създател на световните събития Webit, който е роден във Варна. Webit.Festival Europe се организира под патронажа на премиера Бойко Борисов, еврокомисаря Мария Габриел и на кмета на София Йорданка Фандъкова.



В приветствието си към участниците министър председателят Бойко Борисов напомни, че на първия по рода си фестивал в България преди 10 година на мястото на „ Арена Армеец “ е било пустота.

„ Днес си спомних времето преди 10 година, когато на това място – зала „ Арена Армеец “, беше пустота. А тъкмо през улицата насреща – разпадащи се казани. След 10 година тук има зали, които не се употребяват единствено за спорт и концерти, а и за Webit “, съобщи той.

Борисов означи, че по времето, когато е бил основен секретар на Министерство на вътрешните работи, българите са били на второ място в света по източване на кредитни карти, а единствено за няколко години България е излязла от всички черни описи и се е трансформирала в една от най-хубавите страни в битката против измамите с кредитни карти.

„ Сиреч, доста преди да се заприказва в света за киберзащита, българските деструктивни хакери пробиваха всички защитни системи и подложиха на риск кредитните карти. Така че, скъпи мои младежи, в случай че същите тези тогава млади престъпни нарушители не се бяха вкарали при нас в тая неверна посока и бяха като своите връстници в Съединени американски щати, в този момент щяха да са в Google, във Facebook иа да са доста богати хора и нямаше да лежат в пандизите. Българинът е с доста изключително мислене и по тази причина е толкоз новаторски “, уточни министър председателят.

Фестивалът събира и стотици младежи с новаторски хрумвания и планове, които ще създадат бъдещето ни доста по-добро.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР