Роботът София идва в България за първи път. Тя ще

...
Роботът София идва в България за първи път. Тя ще
Коментари Харесай

Роботът София идва в столицата на най-влиятелния форум за иновации

Роботът София идва в България за първи път. Тя ще бъде единствено една от изненадите във връзка десетото юбилейно издание на Webit Festival, предава Нова.

Над 6 000 души от 110 страни ще участват на тазгодишното 10-то юбилейно издание на Webit Festival - събитието, отличено като най-влиятелния конгрес за нововъведения и предприемачество в Европа през 2018-та. Повече от 300 изявени лектори от целия свят ще разясняват най-горещите тематики, свързани с бъдещето.

„ 110 разнообразни страни кацат в София и виждат нашия град като цифрова столица. Във всяко едно направление ние демонстрираме най-новите и сериозни нововъведения. Аз имам вяра, че по този начин оказваме помощ за една по-успешна и щастлива България. България 4-0 на хората, които са образовани ”, сподели уредникът и ръководител на Webit Foundation Пламен Русев.

Умни градове, съвременна инфраструктура, блокчейн, кибер сигурност, цифрово опазване на здравето,  медии и роботи - това ще бъдат единствено част от тематиките в 60-часовата стратегия.

„ Много е елементарно, когато знаеш какво ще се случи в бъдещето да бъдеш сполучлив в него. Не е мъчно, когато познаваш хората, които основават това бъдеще - бъдещето на технологиите. Точно такива хора ще бъдат тази година на WEBIT. Разбира се, хората ще видят и робота София, ще видят и летящия човек, и това по какъв начин хората и машините към този момент се свързват ”, съобщи Русев.

Черешката на събитието ще бъде хуманоидният робот София, който може да симулира цялостна гама от изражения на лицето, да наблюдава и разпознава други лица, да гледа хората в очите и да организира естествени диалози с тях.

„ Той към момента е една машина, макар че към този момент има поданство и неотдавна му издадоха кредитна карта. Това е една стъпка към основаването на повече благоприятни условия сред хората и машините, да има връзка и връзка. Аз виждам, несъмнено, от положителната страна на всичко това ”, изяснява Пламен Русев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР