Робот с размерите на лабрадор, маскиран като койот или лисица,

...
Робот с размерите на лабрадор, маскиран като койот или лисица,
Коментари Харесай

Робот, маскиран като лисица, ще гони птици и диви животни от летище в Аляска

Робот с размерите на лабрадор , маскиран като койот или лисица, ще гони птици и диви животни на второто по величина летище в Аляска, Съединени американски щати, заяви Асошиейтед прес, като се базира на локалните управляващи.

Департаментът по превоз и обществена инфраструктура на щата Аляска е нарекъл робота Аурора и заяви, че ще бъде зает да " усъвършенства и усили сигурността и интервенциите " на летище Феърбанкс, писа локалният в. " Анкъридж дейли нюз ".

                 

От ведомството разпространиха и видеозапис на робота, до момента в който той изкачва стълбище, скали и прави придвижвания, наподобяващи танц , съпроводени с примигващи зелени светлини. Точно тези танцувални умения на робота ще бъдат привеждани в деяние още тази есен, по време на миграцията на птиците, като Аурора ще имитира придвижвания на див звяр , с цел да гони животни от пистите на летището.
 
 робот птици Българска телеграфна агенция

Идеята е Аурора да патрулира по откритите зони към пистата на всеки час, с цел да се избегнат рискови конфликти на самолетите с диви животни, сподели Райън Марлоу, програмен управител в Департамента по превоз. Роботът ще бъде дегизиран като лисица или койот благодарение на сменящи се панели, разясни той. Властите стигнали до решението да употребяват робот, откакто отхвърлили проект дронове да разпръскват репелент край пистите.

През годините са прилагани разнообразни способи за обезопасяване на зоните към пистите, като през 90-те години били пускани прасета в езеро край летището на Анкъридж, които да изяждат яйцата на водоплаващите птици край пистите за кацане.
 
 робот птици Българска телеграфна агенция

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР