Робот от най-ново поколение извършва хирургически операции във Варна.В морската

...
Робот от най-ново поколение извършва хирургически операции във Варна.В морската
Коментари Харесай

Робот извършва хирургически операции във Варна

Робот от най-ново потомство прави хирургически интервенции във Варна.

В морската ни столица се вършат да вземем за пример интервенции на простата. Операторът работи с два джойстика и шест педала.
Снимка: btvnovinite.bg
Първата робот-асистирана намеса с най-модерната у нас система беше осъществена преди дни от ректора на Медицинския университет проф. Красимир Иванов.
Имунолог: Необходимо е основаването на конструкция за имунотерапия и имунопрофилактика Това са модерни посоки, които биха помогнали на онкоболните след лекуване, счита доцент Влади Манев
Лекарят изяснява, че визуализацията при интервенцията е извънредно детайлна и прецизна. По думите му роботизираната намеса разрешава да се видят елементи, които при отворена интервенция хирургът мъчно вижда.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Другият огромен плюс на роботизираната хирургия е, че разрешава на хирурга да работи седнал през огромна част от времето, което в дълъг операционен ден има извънредно значение”, акцентира доктор Борис Андонов.

Прецизната работа с тъканите и по-малкия прорез, даже при най-сложни интервенции, обезпечават по-бързо възобновяване на пациента.
Термална камера избави живота на жена – засече рак на гърдата Необичайният медицински случай е от Шотландия
Проф. Иванов акцентира, че роботизираната хирургия разрешава върха на инструментите да правят ротационни придвижвания на 360 градуса, т.е е по-маневрена е в сравнение с човешката ръка.

Освен това се дава и бистър облик, който, в комбиниране с придвижването на ръката, е извънредно скъпо и потребно.
Снимка: btvnovinite.bg
Някои от лекарите считат, че с машина от време на време се работи по-лесно, защото авансово се знаят спецификациите и функционалностите на робота, тъй че да извърши по допустимо най-хубавия метод интервенцията, а грешките да бъдат сведени до най-малко.
Нов ДНК способ може да поправи 89% от всички генетични недостатъци „ Основната редакция “ съумява безусловно тъкмо да пренапише човешкия генетичен код по този начин
„ При човек знаете, че 2 и 2 не всеки път е 4 и постоянно може да се наложи при анатомични особености, при доста огромни объркани тумори да се наложи да се премине към отворена операция”, добавя проф. Иванов.

Роботът може да прави всички типове интервенции. Засега обаче Здравната каса финансира единствено гинекологичните. Хирурзите са на мнение, че пациенти с други болести също би трябвало да имат достъп до сходни интервенции.

Болница " Св Марина " и Медицинският университет приготвят 4 екипа, които ще правят целия набор хирургични интервенции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР