Roborock S8 е отличен почистващ робот на прилична цена Европейската премиера

...
Roborock S8 е отличен почистващ робот на прилична цена
Европейската премиера
Коментари Харесай

Roborock S8 – нова прахосмукачка-робот с подобрения


Roborock S8 е отличен почистващ робот на прилична цена

Европейската премиера на новата роботизирана прахосмукачка Roborock S8 беше предстояща с неспокойствие от почитателите на марката. Моделът към този момент е тук, с цел да предложи познатото качество и успеваемост на Roborock плюс някои потребни усъвършенствания.

Моделът S8 се появи за първи път на ревюто CES 2023 през януари в Лас Вегас. От тази седмица роботът е наличен в Европа – лимитирани бройки се оферират в този момент на промо-цена от €549 в онлайн магазина Geekbuying с безвъзмездна доставка от полски склад.

S8 сканира пространствата и изготвя направления, ловко направлява при разчистване

Roborock S8 е базовият модел от серията роботизирани прахосмукачки S8 на производителя. Той идва в дребна, комфортна за преместване кутия с компактна станция за зареждане, моп за закрепване към прахосмукачката, протектор за пода, захранващ кабел и документи. Височината на S8 e малко под 10 см, с помощта на което роботът може да влиза под мебелите за разчистване без пропуски.

В съпоставяне с Roborock S7, новият модел предлага редица усъвършенствания. Едно от най-важните е DuoRollers – това са две огромни гумени ролки изпод на устройството, които се въртят в противоположни направления. Заедно с увеличената всмукателна мощ от 6000 Pa, те покачват продуктивността на и предотвратяват заплитането на косми в него.

Roborock S8 работи с огромна всмукателна мощ – 6000 Pa

S8 дейно засмуква даже най-финия прахуляк, само че се оправя също толкоз добре и с дребни камъчета. Страничната четка отдясно избутва мръсотията по посока на смукателния отвор. Шумът при работа на прахосмукачката е слаб и не нервира както при някои други модели. Кутията за прахуляк има размер 400 мл, което не е доста, тъй че относително постоянно ще би трябвало да я изпразвате, в случай че желаете качествено засмукване.

употребява ултразвук, с цел да дефинира дали сега е върху килим или гладка настилка. Откриването на килими е значимо по две аргументи. Първо, системата Carpet Boost+ обезпечава по-добро и по-задълбочено разчистване и второ, роботът може да повдигне мопа си с 5 мм, с цел да избегне намокрянето на килима.

Roborock S8 изготвя карта на жилището, която може да се редактира с мобилно приложение

Новият модел на Roborock продължава да употребява надеждната система за разчистване VibroRise. Той вибрира 3000 пъти в минута и съумява да отстрани даже леко засъхнала нечистотия от пода.

С помощта на мобилно приложение може да определите какъв брой вода би трябвало да се употребява от резервоара с размер 300 мл, когато роботът мие. Необходимо е авансово да напълните с вода разглобяемия контейнер. След като роботът завърши с миенето, се предлага да премахнете мопа, с цел да можете да го почистите и да го окачите да изсъхне.

Новият Roborock S8 се преценява с предметите, разхвърляни по пода

На върха на робота е ситуирана нормалната кула за лазерна навигация (LiDAR). Тя разрешава на робота да разпознава заобикалящата го среда, да основава виртуални карти и да направлява в жилището. S8 съумява елементарно да направлява към мебелите и около первазите – това към този момент е усвоено от по-ранните модели на Roborock.

заобикаля трудности посредством 3D светлина и технология за инфрачервени изображения. Той разпознава трудностите на пода, включително обувки, и може да се придвижва към тях. Според производителя, най-малкият различим обект е 5×3 см. Това е доста комфортна функционалност, изключително в семейства с домашни любимци.

Roborock S8 може да се защищити от рухвания по стълбите

Роботът се настройва от приложението на Roborock, като преди този момент би трябвало да сканирате кода под горния похлупак и да се свържете към мрежата. Така да вземем за пример, можете да избирате сред четири равнища на всмукателна мощ, три равнища на активност на разчистване и желан маршрут – общоприет или бързо разчистване.

Освен това можете да изберете дали роботът да почиства единствено с прахосмукачка или да задейства и мопа, дали да почиства цялото равнище или единствено да се концентрира върху обособени стаи/зони. За да направи последното, първо би трябвало да обиколи жилището, с цел да сътвори виртуална карта, която можете да запазите и редактирате в приложението.

Налични са голям брой други варианти в приложението, в това число езикови настройки, дистанционно управление, актуализации на фърмуера и разнообразни персонализации.

Roborock S8 работи относително безшумно, без да нервира хората в близост

В умозаключение, в случай че търсите прахосмукачка робот-моп, която прави работата си добре и надеждно, на прилична цена, Roborock S8 е превъзходен избор. Имайте поради, че резервоарите за прахуляк и вода би трябвало да се изпразват/пълнят постоянно, с цел да може S8 да си прави работата качествено. По-скъпите модели от S8 серията, които поддържат автоматизирано изпразване на боклука и други улеснения, към момента не са пуснати в продажба.

Подобренията като DuoRollers и разпознаването на предмети са доста потребни. Освен това, роботът дава и спомагателни нови функционалности, като умна навигация и приложение с доста варианти за персонализиране. Не на последно място, компактната докинг станция се приема като практично решение, спрямо останалите модели на пазара.

Можете да поръчате новата прахосмукачката-робот тук: на цена от €549 в онлайн магазина Geekbuying с безвъзмездна доставка от полски склад в границите на няколко работни дни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР