Robinhood трябва да плати $10.2 милиона глоби за отрицателно въздействие

...
Robinhood трябва да плати $10.2 милиона глоби за отрицателно въздействие
Коментари Харесай

Robinhood е глобена с $10.2 милиона за пропуски в обслужването на клиенти

Robinhood би трябвало да заплати $10.2 милиона санкции за негативно влияние върху постоянните вложители, откакто платформата на компанията изпита механически усложнения през март 2020 година, което провокира следствие от страна на седем щатски регулатора на скъпи бумаги.

Според президента на Северноамериканската асоциация на админите на скъпи бумаги Андрю Хартнет –, само че съглашението има за цел да подсигурява, че компанията ще приоритизира отговорностите си за обслужване на клиенти и ще в профил всички дефекти.

Разследването бе извършено от щатските регулатори на скъпи бумаги в Алабама, Колорадо, Калифорния, Делауеър, Ню Джърси, Южна Дакота и Тексас. Компанията към момента не е дала отговор на настояванията за коментар.

Преди март 2021 година регулаторите откриха дефекти в процеса на утвърждение на Robinhood за варианти и маржин сметки. Много консуматори не можеха да подписват покупко-продажби, защото платформата прекъсваше, а протоколите за обслужване на клиенти и ескалация бяха счетени за несъответстващи.

Компанията също по този начин беше упрекната, че е разпространявала неточна информация измежду клиентите и че не е разполагала с подобаващи протоколи за идентификация на клиентите.


 


Регулаторните органи стигнаха до заключението, че компанията не е съумяла да управлява технологията, нужна за даване на главните услуги на брокер-дилъра на клиентите и не е докладвала всички недоволства на клиенти на съответните органи.

Robinhood не призна за нарушаванията, само че оказа цялостно подпомагане на следствието, а Калифорнийският департамент за финансова отбрана и нововъведения не откри доказателства за лъжливо държание.

Според комисаря на DFPI, Клотилд Хюлет, платформи като Robinhood би трябвало да се придържат към законовите условия, с цел да обезпечат на потребителите и вложителите нужната отбрана.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР