Robinhood Markets Inc цели оценка от около 35 млрд. долара

...
Robinhood Markets Inc цели оценка от около 35 млрд. долара
Коментари Харесай

Robinhood очаква оценка от 35 млрд. долара в предстоящо IPO

Robinhood Markets Inc цели оценка от към 35 милиарда $ в идно първично обществено предложение (IPO) в Съединени американски щати, съобщи „ Ройтерс “.

Планът за листването идва единствено месеци откакто онлайн брокерът се оказа в центъра на борба сред новото потомство вложители на дребно и хедж фондовете на Уолстрийт в края на януари, когато се стигна до издуване на акции на компании, измежду които GameStop и Nokia.

Първоначалните упования на Robinhood бяха други – да бъде оценена на към 40 милиарда $. Предложени ще бъдат към 55 млн. акции. Близо 2.63 млн. от тях се оферират от създателите на компанията и основния финансов шеф. Приходите от тях няма да отиват в Robinhood. Очаква се цената на една акция да е сред 38 и 42 $.

Salesforce Ventures, капиталовото звено на доставчика на програмен продукт Salesforce, се стреми да закупи акции от клас А за 150 млн. $, излиза наяве от документ.

Robinhood е учредена през 2013 година от двама съквартиранти в Станфордския университет – Влад Тенев и Байджу Бхат, надлежно с български и гуджаратски генезис. Тежестта на техните решения ще остане най-голяма след общественото предложение. Бхат има към 39% от правото на глас, до момента в който Тенев – 26.2%.

Платформата на компанията разрешава на потребителите да правят неограничени покупко-продажби с акции, борсово търгувани фондове и криптовалути без комисиони. Неговият банален интерфейс го прави елементарен за потребление от млади вложители. Много от тях заложиха на търговията на скъпи бумаги след началото на пандемията, а известността на платформата се увеличи през последните месеци.

Компанията има желанието да бъде листната в Nasdaq под признака HOOD. Застрахователи на предлагането са Goldman Sachs и J.P. Morgan.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР