Роберто Манчини направи аматьорска грешка в снощния мач от Лигата

...
Роберто Манчини направи аматьорска грешка в снощния мач от Лигата
Коментари Харесай

Да объркаш състава, защото не си носиш очилата

Роберто Манчини направи аматьорска неточност в снощния мач от Лигата на нациите. Селекционерът на Италия извади капитана Джорджо Киелини от титулярния състав против Босна и Херцеговина... тъй като не носеше очилата си.

Серията на " адзурите " от 11 следващи победи завърши след 1:1 против Босна, a централният бранител остана неизползвана запаса поради проблемите със зрението на своя треньор.

Снимка: Reuters

Преди дуела някогашният ментор на " Манчестър Сити " не е забелязал, че на листа с планувания му стартов състав не участва Киелини, а мястото му е заето от Франческо Ачерби.

След срещата Манчини си призна за гафа: " Вината е моя. Показаха ми стартовия състав, не си бях поставил очилата и просто споделих, че е всичко е наред. Не забелязах, че Ачерби е там вместо Киелини ", сподели селекционерът на конференцията след дуела.

" Както и да е. Така или другояче бяхме възнамерявали Ачерби да стартира в единия мач, а Киелини в другия. Попитах Джорджо дали желае да играе през днешния ден или в понеделник против Нидерландия, той пожела да е през днешния ден. Сега ще би трябвало да ги заменяем. "

Снимка: Reuters

" Не е като да сме избрали вратар вместо бранител. Не е голяма разлика, само че, да, беше неточност ", добави Роберто Манчини.

Italy coach Roberto Mancini confesses he accidentally left Giorgio Chiellini on the bench against Bosnia-Herzegovina. ‘I didn’t have my glasses on…’
— footballitalia (@footballitalia)

С Ачерби вместо Киелини, Италия изостана с гол пасив в 57-ата минута, когато нападателят на " Рома " Един Джеко откри резултата в интерес на Босна и Херцеговина. Полузащитникът на " Интер " Стефано Сенси избави точката с изравнително попадение 10 минути по-късно.

Италия ще се изправи против водача в групата Нидерландия в понеделник, а почитателите на " адзурите " се надяват този път Манчини да не не помни да си постави очилата, до момента в който ревизира стартовия лист.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР