Роберто Баутиста Агут продължава към 1/2-финалите на надпреварата от категория

...
Роберто Баутиста Агут продължава към 1/2-финалите на надпреварата от категория
Коментари Харесай

Нов крах за Медведев: Напусна Хале, без да вземе сет срещу един от най-неудобните си опоненти

Роберто Баутиста Агут продължава към 1/2-финалите на конкуренцията от категория АТР 500 в Хале, откакто през днешния ден надигра международния №3 и топ подложен в схемата Даниил Медведев. В дуел, траял близо 2 часа, испанецът съумя да наложи волята си, демонстрирайки по-стабилна игра от главната линия и по-здрави нерви в решителните мигове за крайното 7:5 7:6(3). Така ибериецът през утрешния ден ще спори за място на финала, като негов конкурент ще бъде някой всред Андрей Рубльов и Талон Грийкспор.

Испанецът действаше със сериозна доза убеденост още от първите минути на дуела и с помощта на превъзходното систематизиране на ударите си успяваше да печели преимущество в разиграванията от дъното на корта. Същевременно той не пропускаше опция да форсира топката и да провокира неправилност от ракетата на съперника си. Именно този метод на ибериеца стоеше в основата на реализирането на пробив от него в последния вероятен миг, с който си подпечата преднината в общия резултат.

Баутиста Агут продължи да употребява цялата широчина на корта и да разрушава ритъма на противника с плътни и чудесно ориентирани удари. Така той доближи до благоприятни условия за пробив във всяко от първите три подавания на съперника, само че точно в тези моменти руснакът успяваше да откри скъпата помощ на сервиса си, поради който съумяваше да опази равенството в геймовете. При 4:4 Медведев даже доближи до сетбол, само че бързо го пропиля и в последна сметка развръзката пристигна в тайбрек. Там испанецът напълно наложи волята си с помощта на солидното си показване в офанзива и след час и 54 минути узакони крайния си триумф.

No Let Up
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР