Роберто Баутиста Агут отпадна от Australian Open след загуба от

...
Роберто Баутиста Агут отпадна от Australian Open след загуба от
Коментари Харесай

„Това шега ли е?“ – Баутиста Агут извика супервайзора 10 минути след началото на мача


Роберто Баутиста Агут отпадна от Australian Open след загуба от Томи Пол, само че резултатът беше единствено една от главните тематики след мача. Испанецът влезе в спор със съдията единствено 10 минути след началото на дуела, като изиска супервайзорът да излезе на корта.

Полемиката породи в края на първия гейм, когато международният №25 бе изправен пред четвърти брейкпойнт. Предходното разиграване бе с дълготрайност от 24 удара, вследствие на което на ветерана му трябваше малко повече време за подготовка. Испанецът обаче просрочи времето за сервис и получи предизвестие от рефера. Тенисистът бе, меко казано, неудовлетворен от случилото се.

„ Това смешка ли е? Ще ме предупредиш още в първия гейм? Това не е съществено. Искам да приказвам със супервайзорите “ – съобщи четвъртфиналистът в шампионата за 2019 година

„ Санкцията беше за просрочване на времето. Не, супервайзорите няма да дойдат “ – отговори съдията. Баутиста Агут обаче продължи да упорства и в последна сметка един от супервайзорите излезе на корта.

„ В предходния мач играх по същия метод и тогава нямаше проблем. Не може да си арбитър и да показваш разнообразни критерии за двамата играчи. Не може по този начин. Това, което тя направи, не е хубаво “ – сподели роденият в Кастейон де ла Плана тенисист.

В отговор на всичко това супервайзорът съобщи „ Точно по тази причина са предопределени таймерите “. В последна сметка глобата на испанеца не бе анулирана, а след това той загуби с 2-6, 6-4, 2-6, 5-7.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР