Роберто Баутиста Агут е един от малкото тенисисти, които могат

...
Роберто Баутиста Агут е един от малкото тенисисти, които могат
Коментари Харесай

Серията е спряна: Медведев надви непобеден досега съперник и е на 1/2-финал в Хале

Роберто Баутиста Агут е един от дребното тенисисти, които могат да се похвалят с отлични игри против Новак Джокович, а доказателство за това изказване са двете следващи победи на испанеца над някогашния номер едно през 2019-та година. Опитният испанец обаче се оказва също толкоз тежък противник и за настощия водач в международната класация, имайки поради трите си триумфа от също толкоз мачове, когато от другата страна на мрежата е Даниил Медведев. Все отново руснакът съумя през днешния ден да спре серията на Агут, откакто го надигра с рутинното 6:2 6:4. По този метод лидерът в схемата се класира за полуфиналната фаза на шампионата в Хале, където го чака конфликт с локалния представител Оскар Оте.

Срещата започва чудесно за седмия подложен, който завоюва първите си две подавания и доближи до поредни точки за пробив при 2:1 в своя изгода. Медведев изобщо не се тормози от тези условия и остана правилен на безгрешната си игра от главната линия, с чиято помощ се измъкна от сложната обстановка. Фаворитът имаше цялостно превъзходство в продължителните замени от дъното на корта, а също по този начин можеше да разчита на мощния си начален удар и влезе в поредност от пет поредно извоювани гейма, с което прибави откриващия сет към актива си.

Втората част още веднъж стартира мъчно за международния номер ендо, само че той показваше най-хубавия си тенис напрегнат, до момента в който неговият конкурент беше прекомерно въздържан в сюблимните моменти и изпускаше голям брой благоприятни условия да се върне назад в мача. В последна сметка московчанинът заличи цели седем брейкбола и се възползва от единствения си подобен в хода на сета, с цел да си обезпечи място във финалната четворката на конкуренцията в немския град.

Sublime
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР