Роберто Баутиста Агут достигна финала на тенис турнира на тревна

...
Роберто Баутиста Агут достигна финала на тенис турнира на тревна
Коментари Харесай

Баутиста Агут и Циципас ще спорят за титлата в Майорка

Роберто Баутиста Агут доближи финала на тенис шампионата на тревна настилка в Майорка, откакто надигра Антоан Белие в два сета – в обособените елементи 7-6 (5), 6-2, за близо един час и 20 минути игра.

Испанецът, който на четвъртфиналите детронира настоящия първенец Даниил Медведев, имаше компликации в първия сет против 303-ия в международната класация швейцарец, само че в последна сметка взе тайбрека, реализирайки втория си сетбол. Във втората част Белие поведе с ранен пробив, само че той бе мигновено върнат, а по-класният от двамата тенисисти влезе в страхотна серия от шест поредни гейма и по този начин си подсигурява място във финала.

Там негов противник ще бъде вторият в главната скица Стефанос Циципас, който пребори съпротивата на Бенжамен Бонзи от Франция за крайното 6-4, 6-4. Срещата продължи малко над един час и половина. Първата ракета на Гърция стигна до триумфа, откакто реализира по един пробив и в двата сета, а това се оказа основното за триумфа на шестия в света. Той загуби единствено девет точки на първи сервис за целия мач и избави и трите точки за пробив пред Бонзи.

Циципас и Баутиста Агут имат два мача между тях, като гъркът води с 2-0 в съперничеството, откакто надделя испанеца на четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън през 2019 и на АТП Къп предходната година. Циципас ще се бори за първа купа на трева в кариерата в своето дебютно присъединяване на край на тази настилка, до момента в който Баутиста Агут ще се опита да прибави към трофея от Доха по-рано през годината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР