Роберт Левандовски се отпуши на световни финали, а Полша надви

...
Роберт Левандовски се отпуши на световни финали, а Полша надви
Коментари Харесай

Катар 2022: Левандовски се „отпуши”! Полша надви Саудитска Арабия с 2:0

Роберт Левандовски се отпуши на международни финали, а Полша надделя Саудитска Арабия с 2:0 в мач от група С на „ Едюкейшън Стейдиъм ”.

Нападателят вкара второто попадение в края, откакто преди този момент тимът му поведе през първото полувреме, само че имаше и огромни проблеми, съобщи

Саудитска Арабия игра по-добре в дълги интервали от конфликта, отборът изпусна и дузпа и в последна сметка не съумя да вземе нещо от мача, въпреки че заслужаваше. Вратарят на европейския отбор Войчех Шченсни направи серия спасявания и също бе с главен принос за триумфа.

Така поляците към този момент имат 4 точки, само че в последния си мач играят с Аржентина. Азиатците остават с 3, като ще играят с Мексико и към момента могат да продължат напред.

И в двата състава имаше по 3 промени от първите им мачове. За Полша Аркадиуш Милик започва в нахлуване като поддръжка на Роберт Левандовски. Биелик и Франковски също започнаха, а на пейката останаха Шимански, Камински и Залевски. При Саудитите 2 от измененията бяха заради травми.

Началото бе умерено, като азиатския отбор действаше с много огромно самочувствие. В 7-ата минута Ал-Бураик стреля мощно отдалеко, само че след рикошет топката мина над вратата. В 13-ата минута Кано насочи страховит шут под гредата, само че Шченсни отрази. Това бе много сериозна заплаха.

Последваха три бързи жълти картона за европейците, които като че ли усетиха, че отстъпват на противника в тези минути. Чак в средата на полувремето Биелик стреля с глава за Полша, само че Ал-Шехри блокира, а и вратарят като че ли щеше да успее да се намеси.

Следващите минути бяха много слаби, а играта мощно накъсана с чести нарушавания. Затова малко изненадващо Полша поведе в 39-ата минута. Мати Кеш изведе Левандовски, който овладя, макар напъните на вратаря на противника, от аутлинията върна към Желински, който със мощен удар осъществя с удар под гредата. Това бе първият прецизен удар на поляците.

Малко по-късно стана забавно. ВАР се намеси при една обстановка в наказателното поле на европейците и откакто прегледа ситуацията още веднъж, реферът отсъди дузпа за нарушаване на Биелик против Ал-Шехри. Ал-Даусари стреля мощно, само че Шченсни отрази по превъзходен метод, а по-късно се оправи и с добавката. Полша оцеля в първата минута от 10-те добавени.

В последна сметка паузата пристигна при задатък за европейският отбор, който обаче несъмнено отстъпваше на противника. След нея саудитците продължиха да бъдат по-активни и в 55-ата минута пропусната още веднъж да изравнят. Защитата на Полша не съумя да почисти топката и Ал-Даусари остана на чиста позиция, само че от близко стреля в тялото на плонжиралия Шченсни. Още едно избавяне на вратаря.

Минути по-късно последва неакуратен удар и на Ал-Бурайкан. Поляците трябваше да се пазят, само че в средата на второто полувреме като по знамение не вкараха още веднъж, удряйки 2 греди. Първо в 63-ата минута Милик засече с глава в напречната греда, а 2 минути по-късно Левандовски от близко отклони в страничния дирек.

В 69-ата минута Ал-Даусари стреля отдалеко, само че право в Шченсни. В 78-ата минута изстрел на състезател в зелено мина настрана. В 82-ата минута обаче, интригата завърши, а Левандовски най-сетне вкара на финали. Защитник на Саудитска Арабия не съумя да овладее, нападателят на Барселона лиши и с акуратен изстрел с левия крайник оформи крайния резултат.

Полша – Саудитска Арабия 2:0

1:0 Желински 39
2:0 Левандовски 82

Полша: Шченсни, Кеш, Глик, Кивьор, Берешински, Франковски, Криховяк, Биелик, Желински (63 Камински), Милик (71 Пионтек), Левандовски

Саудитска Арабия: Аловаис, Абдулхамид, Ал-Амри, Ал-Булайхи, Ал-Бураик (66 Ал-Ганам), Ал-Малки, Ал-Бурайкан, Ал-Наджи (46 Ал-Абид), Кано, Ал-Даусари, Ал-Шехри
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР