Роберт Левандовски печели по 20 милиона евро на година в

...
Роберт Левандовски печели по 20 милиона евро на година в
Коментари Харесай

Левандовски оттегля инвестиция за 2 млн. евро заради бивш престъпник

Роберт Левандовски печели по 20 милиона евро на година в Байерн, което го прави най-скъпоплатеният състезател на баварците. Според сп. „ Форбс “ полякът е девети измежду футболистите в света по мярка на заплатата, написа БЛИЦ.

32-годишният футболист получава и други приходи, които са свързани с вложения в разнообразни сфери, само че малко на брой знаят за тях. През 2014 година Левандовски се вслушва в съвета на своя сътрудник Цезари Кухарски и става сътрудник на „ Protos Venture Capital “ - компания с 40-годишен опит в вложенията.

Оттогава досега Левандовски интензивно уголемява своето бизнес портфолио, подкрепяйки разнообразни начинаещи компании от разнообразни сфери – от уебсайт за избор на сватбени рокли до слънчева енергетика.

В множеството си планове футболистът влага посредством „ Protos Venture Capital “ по тази причина и малко се знае за действителния размер на сумите, които полякът влага. Компанията постоянно влиза в разнообразни планове с огромни вложения, само че единствено дребна част от тях са на голмайстора на Байерн. Освен това той деликатно управлява къде отиват парите му.

„ Никога няма да влагам в компания, за която нищо не зная. За мен е значимо върху плановете, които поддържам, да работят специалисти и експерти от висока класа “, признава Левандовски пред полската версия на „ Форбс “.

Лидерът на националния тим на Полша избира да разпределя своите вложения и в никакъв случай не хвърля огромни суми в един план. Най-много (2 милиона евро) е влагал в строителството на комплекс край Варшава. След това обаче отдръпва инвестицията, откакто се схваща, че различен от вложителите е някогашен нарушител. Левандовски взема решение, че имиджът му е по-голям от облагата.

ФИНАНСОВАТА ИМПЕРИЯ НА РОБЕРТ ЛЕВАНДОВСКИ
* През 2017 година основава компанията „ RL Media “ (притежава 49% от нея), която се занимава с създаването на позитивен имидж на своите клиенти
* През същата година започва и „ Star9_ “. Това е маркетингова организация, която работи с друг вид клиенти. Сред тях са тенисистът Хуберт Хуркач, полският волейболен национал Бартош Беднож и световноизвестни компании като „ Huawei “, „ Head&Shoulders “, „ Mastercard “ и други
* Съвместно с „ OSHEE “ през 2019 година стартира производството на RL9PRO – енергийни и изотонични питиета за спортисти.
* В края на същата година под марката „ RL9 “ стартира производството на кафе. 10% от приходите се превеждат на „ KIGS “ - институт, учещ потребностите на възрастни хора над 60 години.
* Част от империята му е компанията „ RL Management “, занимаваща се с наем и ръководство на недвижими парцели.
* От 2014 година е съсобственик на „ LS Ivestments “ - компания за елитно строителство на територията на Полша и Чехия. (за съпоставяне – тристаен апартамент във Варшава коства 600 000 евро)
* През първата половина на 2021 година в центъра на Варшава се чака откриването на ресторант на повърхност от 1300 кв. метра, в който Роберт е вложил към 1 милион евро за 33% от собствеността.
* Притежава недвижими парцели в Германия и Полша.
* Собственик е на „ LESS_ “, предлагаща в интернет продажбата на непокътнати облекла втора ръка. Компанията провокира взрив и бързо се разраства до пълностоен онлайн магазин, който има 700 000 неповторими консуматори от целия свят.
* През 2018 година влага във футболния магазин „ Zgoda FC “, който по данни на авторитетното издание „ Business Insider “ е най-големият футболен магазин в Полша.
* Левандовски е част от вложителите в „ Mustache “ - услуга, сплотяваща полски дизайнери и профилирани марки
* Притежава сватбения салон „ Twoja Suknia “.
* През 2017 година влага 780 000 евро в „ Wedding.pl “ - платформа за търсене на уредници на сватби
* Инвестира в „ Kekemeke “ - мобилно приложение за преданост, позволяващо да се вършат резервации в заведения за хранене.
* Собственик е на „ Shoplo “ (платформа за основаване на интернет магазини) и „ Positionly “ (инструмент за разбор на сайтове).
* От 2018 година е вложител в „ Samurai Labs “ - инструмент за битка с кибертормоз.
* През 2020 година влага пари в студиото „ Movie Games “. Сам става лице на някои от плановете, а се чака скоро да бъде пусната и футболна игра.
* През 2015 година започва „ Lokalny Rolnik “ - магазин за здравословна храна от полски снабдители.
* Инвеститор в „ Hymon “ - снабдител на съоръжение на слънчева електрическа енергия с 10-годишен опит на пазара.
* Влага пари в „ Bio-Lider “ - компания за биотехнология за обработка на почвата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР