Робърт Плант изпълни вечния химн на Led Zeppelin Stairway To

...
Робърт Плант изпълни вечния химн на Led Zeppelin Stairway To
Коментари Харесай

След 16 години: Робърт Плант изпълни Stairway To Heaven

Робърт Плант извърши безконечния химн на Led Zeppelin " Stairway To Heaven " на благотворителен концерт. 75-годишната рок легенда свири през уикенда като част от група на събитие за набиране на средства в Soho Farmhouse в Котсуолдс.

Всички доходи бяха дарени на Cancer Awareness Trust - благотворителна идея, която се стреми да създаде нова платформа за по-лесно информиране на страдащите от това заболяване.

Вечерта е дело на някогашния китарист на Duran Duran Анди Тейлър, който се бори с метастатичен рак на простатата в четвърти етап.

Импровизираната група, която излезе на сцената, включваше Плант на вокалите и Анди Тейлър на китарата, дружно с Дино Джелусик от Whitesnake, барабаниста на Род Стюърт - Дейвид Палмър, басиста на Saucerful of Secrets на Ник Мейсън - Гай Прат, някогашния китарист на Reef - Кенуин Хаус, сина на Анди Тейлър - Андрю, и певицата Ан Рани.



Изпълнението на песента " Stairway To Heaven " на Led Zeppelin 40 минути след началото на сета на групата означи първия път, в който Робърт Плант я изпява на сцена след концерта на групата в чест на Ахмет Ертегун в лондонската зала " O2 " през декември 2007 година

Други песни, изпълнени от Плант и компания, включваха " Black Dog ", " Thank You " и " Season Of The Witch ".

" Благотворителното събитие на Фонда за битка с рака в Обединеното кралство беше сюрреалистично на толкоз доста равнища. Наистина съм признателен, че участвах в това и че съм част от тази тайфа. Да изпълняваш дружно с Анди Тейлър от Дюран Дюран, който се възвръща от рак в четвърти етап, е оттатък вдъхновяващо.

Изпълнението на мелодии на Led Zeppelin с Робърт Плант е незабравимо. Това беше вторият път, когато той изпълняваше мелодии на Zeppelin за повече от 30 години ".

Гай Прат написа в Инстаграм: " Е, това беше занимателно. Толкова е хубаво да се събера още веднъж със остарелия си равномерен сътрудник Дейвид Палмър и да изсвирвам с Анди Тейлър за първи път от 25 години насам. И РОБЪРТ ПЛАНТ!!! Който беше просто необикновен и толкоз благ човек. Сега свирих " Black Dog " с Пейдж и Плант. И то за една невероятна идея ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР