Робърт Мугабе и съпругата му ще получат златно ръкостискане за

...
Робърт Мугабе и съпругата му ще получат златно ръкостискане за
Коментари Харесай

Мугабе и семейството му получават $10 млн.

Робърт Мугабе и брачната половинка му ще получат " златно здрависване " за милиони долари като част от контрактуваното съглашение по-рано тази седмица да се отдръпна от президентския пост , написа " Гардиън ".

 Действията на армията против Мугабе са законни, постанови съдът в Зимбабве
Действията на армията против Мугабе са законни, постанови съдът в Зимбабве

Отделно съдията разгласи, че уволнението на Мнангагва е било нелегално

Преди дни Мугабе подаде оставка след публичен и политически напън, с което се постави завършек на 37-годишното му ръководство. Преди близо две седмици армията предприе дейности, откакто Мугабе уволни заместника си Емерсън Мнангагва на фона на опасения, че брачната половинка на 93-годишния президент ще поеме ръководството на страната.

Не е ясна съответната сума, която ще бъде платена на някогашния президент и Грейс Мугабе, въпреки че почитан представител на ръководещата партия, че фамилията ще получи минимум 10 милиона $.

 Гарантират на Мугабе да не го
Гарантират на Мугабе да не го " закачат " правосъдно

Гарантират му, че ще остане в сигурност

Източникът разясни, че Мугабе и фамилията му ще получат имунитет, а също по този начин гаранция, че няма да бъдат подхванати дейности против бизнес ползите на фамилията му . Представителят разясни, че някогашният президент незабавно ще получи заплащане от 5 милиона $ , а останалите пари ще му бъдат изплатени през идващите месеци.

 Президентът на Зимбабве Робърт Мугабе подаде оставка Обновена
Президентът на Зимбабве Робърт Мугабе подаде оставка

С това решение се поставя 37-годишното ръководство на Мугабе

До края на живота си Мугабе също ще получава заплата от 150 000 $ . 52-годишната му брачна половинка, която е известна със своята чудатост и лакомия, ще получава половината от тази сума до края на живота си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР