Робърт Милкинс надви Шон Мърфи с 9:7 във финала на

...
Робърт Милкинс надви Шон Мърфи с 9:7 във финала на
Коментари Харесай

Робърт Милкинс спечели титлата в Уелс и грабна 230 хиляди паунда

Робърт Милкинс надделя Шон Мърфи с 9:7 във финала на Откритото състезание на Уелс и завоюва близо четвърт милион паунда. 80 хиляди му се полагаха като първенец в шампионата, а още 150 000 получи от спонсора BetVictor, тъй като приключи на върха в спонтанното класиране на играчите съгласно представянето им в четирите шампионата от “Британския шлем ”, плюс Германския Мастърс, Европейския Мастърс, Shoot Out и Шампионатната лига.

Млекаря изоставаше с 1:3, само че завоюва 8 от последните 12 фрейма, с цел да стигне до втората ранкинг купа в кариерата си. Той завоюва Откритото състезание на Гибралтар предишния сезон, а през този продължава невероятното възкръсване на кариерата си.

Само допреди година професионалния му статут беше под въпрос, а през март месец бе санкциониран поради разгулен изцепки по време на откриването на Турския Мастърс. Оттогава той потърси профилирана помощ и явно е преобърнал и персоналния си живот, тъй като резултатите му на зеленото сукно не биха били толкоз впечатляващи без сходно прояснение.

Милкинс е 40-ият занаятчия на щеката в историята с повече от един ранкинг трофей, като с изключение на 230 хиляди паунда, си заслужи присъединяване в Шампионата на играчите и даже евентуално Шампионата на тура.

Шон Мърфи не може да завоюва първата си купа от три години, като това беше първият му край от “Крусибъл ” 2021-ва. Той въпреки всичко приключва седмицата в Уелс с 35 хиляди паунда и осъществен оптимален брейк от 147 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР