Робърт Мълър Специалният прокурор Робърт Мълър е поискал чрез съда

...
Робърт Мълър Специалният прокурор Робърт Мълър е поискал чрез съда
Коментари Харесай

Спецпрокурърт на САЩ търси руска следа в бизнеса на Донлад Тръмп


Робърт Мълър

Специалният прокурор Робърт Мълър е изискал посредством съда документи от компанията " Trump Organization ", чийто шеф до 2017 година бе американският президент Доналд Тръмп. Някои от документите са свързани с Русия, заяви в. " Ню Йорк таймс ", цитирайки двама осведомени източници.

Не са известни детайлности към настояването, само че това е първият път, в който Мълър желае материали, които са директно свързани с бизнеса на Доналд Тръмп.

Прокурорът проверява хипотетичните съветски опити за оказване на въздействие върху президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година и дали е имало секрети сделки сред Русия и сътрудници на Тръмп. Белият дом продължава да отхвърля да е имало " сговор " сред предизборния щаб на Тръмп и Русия.

Поисканите посредством съда документи са най-новата индикация, че следствието, за което юристите на Тръмп по-рано твърдяха, че е пред привършване, ще продължи най-малко още няколко месеца, отбелязва " Ню Йорк таймс ". Междувременно Мълър разшири следствието с изследване на това каква роля са имали задграничните пари при финансирането на политическите действия на Тръмп. През последните седмици проверяващите разпитаха очевидци, в това число консултант на Обединените арабски емирства, за притока на техни пари в Съединени американски щати.

" Trump Organization " до момента е сътрудничила на следствието в Конгреса на Съединени американски щати за възможната съветска интервенция в президентските избори през 2016 година и е предоставяла документи. Затова и в този момент не се чака компанията да се опълчи на настояването на Мълър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР