Робърт Мълър Американският специалнен прокурор Робърт Мълър е предал списък

...
Робърт Мълър Американският специалнен прокурор Робърт Мълър е предал списък
Коментари Харесай

Специалният прокурор има близо 50 въпроса към Тръмп в руското разследване


Робърт Мълър

Американският специалнен прокурор Робърт Мълър е предал лист от близо 50 въпроса на юристите на президента Доналд Тръмп в следствието си за възможна съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати от 2016 година, вероятно съглашателство на предизборния екип на Тръмп с Русия и дали Тръмп е попречил правораздаването, написа в. " Ню Йорк таймс ", представен от Ройтерс.

Според американския ежедневник множеството въпроси са свързани с допустимо възпрепятстване на правораздаването.

Списъкът включва въпроси за решенията на Тръмп да уволни някогашния шеф на ФБР Джеймс Коми и някогашния си консултант за националната сигурност Майкъл Флин, отношението му към министъра на правораздаването Джеф Сешънс и среща в Тръмп Тауър сред хора от предизборния екип на Тръмп и рускиня, която твърдеше, че предлага компромати против Хилари Клинтън.

Два от въпросите гласят " Какво знаехте за телефонните диалози сред Флин и съветския дипломат Сергей Кисляк в края на декември 2016 година? " и " Какви старания са били направени за свързване с Флин за разискване на имунитет или вероятно опрощение? "

Въпросите на Мълър касаят и опцията за опрощение на някогашни сътрудници. През декември Флин се призна за отговорен, че е лъгал ФБР за контактите си с Русия и се съгласи да спомага на следствието на дейностите на вътрешния кръг на Тръмп преди встъпването му в служба.

Други въпроси засягат бизнес активността на Тръмп и вероятни негови диалози с персоналния му юрист Майкъл Коен за имотна договорка в Москва.

Въпросите сочат и че Мълър демонстрира интерес към изказванията, че Тръмп е желал да го уволни предходната година, само че след това се е отказал.

Президентът на Съединени американски щати осъди общественото разпространяване на въпросите, съобщи Асошиейтед прес.

" Толкова е позорно, че въпросите за съветския лов на вещици са " изтекли " в медиите. Няма въпроси за скришен сговор (между моя щаб и Русия) ", написа в Туитър Тръмп.

Президентът на Съединени американски щати означи, че против него са били отправени подправени обвинявания за осъществено закононарушение. " Таен сговор, какъвто в никакъв случай не е съществувал, и следствие, почнало с нелегално изтекла поверителна информация. Чудесно! ", разяснява Тръмп.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР