Робърт Кийосаки, известният автор на високо оценената книга за лични

...
Робърт Кийосаки, известният автор на високо оценената книга за лични
Коментари Харесай

Може ли Германия да фалира? САЩ ли ще са следващи? – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, известният създател на високо оценената книга за персонални финанси " Богат баща, безпаричен баща ", сигнализира за скорошната криза в Германия, наблягайки капацитета на страните да се сблъскат с финансови рецесии, сходни на неотдавнашната поредност от банкрути на известни банки.

През първото тримесечие на 2023 година се следи спад в разноските на немските семейства заради забележителното повишение на цените на храните и силата в еврозоната, което докара до спад на брутния вътрешен артикул (БВП) на страната с 0.3% спрямо предходното тримесечие на 2022 година

Размишлявайки върху тези събития, Кийосаки прегледа опцията други страни, като се стартира с Германия, да се сблъскат с сходни стопански провокации и евентуални банкрути. Той изрази опасенията си на 26 май, като се запита дали обстановката в Германия може да провокира резултата на доминото и в последна сметка да докара до финансов спад в Съединени американски щати.

Преди това Кийосаки предизвести аудиторията си за вероятността Съединени американски щати да се озоват на ръба на тежка икономическа меланхолия, като се базира на евентуалния колапс на по-малките районни банки, които ще последват стъпките на по-големите си национални банки, без да има вероятност за държавна интервенция или избавителни ограничения.

По отношение на продължаващите полемики към тавана на държавния дълг на Съединени американски щати и напъните за попречване на банкрута Кийосаки оприличи обстановката на “ ” като съобщи , че страната към този момент е в неплатежоспособност.

Той посъветва почитателите си да обмислят вложение в активи като злато, сребро и Биткойн (BTC).

Освен това Кийосаки подлага на критика обичайните фиатни валути, наричайки ги “ ” и “ “, като се концентрира по-специално върху щатския $. Авторът чака спад в цената на $, който евентуално може да подкопае американската империя.

Тъй като ролята на Съединените щати като преобладаваща международна финансова мощ понижава, а страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) изследват други възможности на щатския $ като международна аварийна валута, Кийосаки счита, че тази смяна може да има съществени последствия за американската стопанска система, като я оприличава на разрушителна приливна вълна на икономическа неустойчивост.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР