Робърт Кийосаки, авторът на бестселъра Богат татко, беден татко и

...
Робърт Кийосаки, авторът на бестселъра Богат татко, беден татко и
Коментари Харесай

“Доларът е тоалетна хартия” – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, създателят на бестселъра " Богат баща, безпаричен баща " и прочут учител по финанси, неотдавна влезе в заглавията на вестниците с прогнозата си за вероятния завършек на световното владичество на щатския $ като международна аварийна валута.

В неотдавнашната сесия на радио на 21 март Кийосаки изясни претекстовете си за тази прогноза.

Според него Съединени американски щати са били дълго време заради позицията на $ като аварийна валута. Той се базира на закона на Грешъм, който гласи, че, с цел да изясни за какво господството на $ може да завърши.

Кийосаки оприличи $ на и съобщи, че среброто и златото са, които евентуално ще заменят $:

Кийосаки също по този начин отбелязва, че основаването на стопански съюзи от други страни демонстрира, че интервалът на владичество на $ може би завършва. Той цитира растежа на страните членки на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия и Китай), които избират да подписват покупко-продажби в друга форма на валута. Той допусна, че светът се е наситил да прави покупко-продажби в долари, като в същото време доставя Съединените щати с действителни артикули:

.

Всъщност Кийосаки и преди е предупреждавал за продължаващото обезценяване на $, което съгласно него евентуално ще направи валутата безполезна, изключително при несъразмерното отпечатване. В тази връзка той назова $. Също по този начин преди време той се застъпи за вложения в благородни метали и криптовалути, със специфичен акцент върху Биткойн .


 


Кийосаки предвижда вероятен световен стопански срив, който съгласно него се утежнява от възходящата инфлация. Той упрекна Федералния запас, че не съумява да овладее инфлацията и допуска, че злополуката може да е неизбежна.

В умозаключение, прогнозата на създателя за края на господството на щатския $ като международна аварийна валута се основава на закона на Грешъм, повишаването на икономическите съюзи и продължаващото обезценяване на $. Той поучава вложителите да се съсредоточат върху благородните метали и Биткойн като хедж против евентуалния срив, който съгласно него може да се случи скоро.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР