Робърт Кийосаки, автор на бестселъра Богат татко, беден татко, наскоро

...
Робърт Кийосаки, автор на бестселъра Богат татко, беден татко, наскоро
Коментари Харесай

Робърт Кийосаки: Предстоят още банкови сривове

Робърт Кийосаки, създател на бестселъра " Богат баща, безпаричен баща ", неотдавна предизвести, че още една банка е на път да се срине след затварянето на Silicon Valley Bank от регулаторните органи и доброволната разпродажба на Silvergate Bank.

Той също по този начин предизвести, че международната стопанска система е на ръба на колапса, като планува всеобщи тегления на банкови депозити, замразени спестявания и избавяне на банки. Прогнозите му провокираха безпокойствие измежду вложителите, които се притесняват от идна финансова рецесия.

Срив на две огромни банки

Кийосаки съобщи, че две огромни банки към този момент са се сринали, и предвижда, че трета е на път да банкрутира. Регулаторните органи затвориха Silicon Valley Bank в петък, а Silvergate Bank разгласи доброволна разпродажба в сряда.

Кийосаки поредно поучава да се купуват златни и сребърни монети вместо борсово търгувани фондове (ETF), акции, облигации и взаимни фондове. Той счита, че цените на златото и среброто ще се покачат фрапантно, откакто третата банка банкрутира.

Прогнозите на Кийосаки

Авторът е направил няколко прогнози във връзка с цената на златото и среброто. Той съобщи, че до 2025 година цената на златото ще нарасне до $5,000, а среброто ще доближи $500.

Кийосаки също по този начин предвижда, че златото ще доближи $3,800, а среброто – $75 през тази година. По-рано той предложи вложение в Биткойн, който той назовава „ парите на хората “. Според него BTC ще доближи $500,000 до 2025 година

Световната стопанска система е на ръба на колапс

Кийосаки повтори, че международната стопанска система е на ръба на колапс. Той твърди, че предстоят всеобщи тегления на банкови депозити, заледяване на спестявания и избавяне на банки. Прогнозите му разтревожиха вложителите, които търсят способи да защитят активите си. Авторът също по този начин предизвести, че е в ход международна криза, която се характеризира с внезапно увеличение на банкрутите, безработицата и бездомността.




Заключение

Робърт Кийосаки, създател на книгата, предизвести, че след затварянето на Silicon Valley Bank и доброволната разпродажба на Silvergate Bank следва да се срине още една банка. Неговите прогнози във връзка с стопанската система, цените на златото и среброто и бъдещето на Биткойн провокираха безпокойствие измежду вложителите. Докато някои може да считат прогнозите му за прекомерно песимистични, други одобряват препоръките му съществено и подхващат ограничения за отбрана на активите си.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР