Робърт Кийосаки, автор и финансов експерт, известен с успешното си

...
Робърт Кийосаки, автор и финансов експерт, известен с успешното си
Коментари Харесай

Робърт Кийосаки предупреждава за следващия банков гигант, който ще фалира

Робърт Кийосаки, създател и финансов специалист, прочут с сполучливото си предсказание на банкрута на Lehman Brothers през 2008 година, още веднъж провокира неспокойствие с последната си прогноза.

В предаването Кийосаки предизвести за, която се задава на международните финансови пазари и съгласно него ще засегне по-специално една банка: Credit Suisse.

Той изрази угриженост по отношение на пазара на облигации, който съгласно него е мощно неустойчив и заплашен от срив. Авторът счита, че Credit Suisse, осмата по величина капиталова банка в света, е идната банка, застрашена от срив заради настоящето положение на пазара на облигации и идното пенсиониране на бейби бумърите.

Тази прогноза пристигна единствено няколко часа преди Credit Suisse да признае за в процедурите им за отчитане на финансовите 2021 и 2022 година.

Инвестиционната банка загуби $8 милиарда през 2022 година и в този момент трансформира тактиките си за оценка на риска.

Тази вест следва неотдавнашните сривове на Silicon Valley Bank (SVB) и Signature Bank в Съединени американски щати, заради което швейцарският финансов регулатор FINMA следи от близко обстановката за евентуални опасности от разпространяване на проблемите.

Въпреки това основният изпълнителен шеф на Credit Suisse Улрих Кьорнер настоя, че сривът на SVB няма да се отрази на неговата банка и че всичко е след колапса.


 


Прогнозата на Кийосаки за следващ път акцентира евентуалните опасности, пред които са изправени международните финансови пазари. Докато някои специалисти считат, че прогнозите му са сензационни, други виждат в тях сигнален знак за това, което следва да се случи.

Независимо дали прогнозите на създателя ще се осъществен или не, ясно е, че международните финансови пазари са в нестабилно положение и вложителите би трябвало да работят внимателно.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР