Робърт Ф. Кенеди младши, независим претендент в президентската надпревара, е

...
Робърт Ф. Кенеди младши, независим претендент в президентската надпревара, е
Коментари Харесай

Конгресът иска да забрани Биткойн заради монополите според Р. Кенеди младши

Робърт Ф. Кенеди младши, самостоятелен кандидат в президентската конкуренция, е приет за подкрепящата си позиция във връзка с Биткойн (BTC) и опълчването му на цифровата валута на централната банка (CBDC).

В скорошно изявление за CNBC Кенеди насочи съществено обвиняване против законодателите, които се опълчват на Биткойн . На въпрос по отношение на членовете на Конгреса, които упорстват за възбрана на BTC, Кенеди допусна, че те са повлияни от финансови ползи на огромни банкови институции като BlackRock и JP Morgan, които печелят от инфлацията и политиките на Федералния запас:

Кенеди посочи, че Биткойн служи като противопоставяне на инфлационната икономическа система, която увековечава монополите. Следователно тези монополи могат да завоюват от регулаторните ограничавания върху водещата криптовалута.

Що се отнася до позициите на BlackRock и JP Morgan във връзка с Биткойн, до момента в който BlackRock се насочи към поддръжка на Биткойн, трансформирайки се в главен акционер в основани в Съединени американски щати компании за копаене на Биткойн и стартирайки спот Биткойн ETF, JP Morgan, ръководена от Джейми Даймън, поддържа отрицателна позиция по отношение на криптовалутата. Трябва да се означи, че BlackRock включи JP Morgan като главен участник в своя ETF.

Кенеди акцентира смисъла на Биткойн освен като инвестиция, само че и като средство за независимост на транзакциите, сходно на свободата на словото. Той акцентира какъв брой е значимо Биткойн да стане наличен за транзакции, изключително за междинната класа, с цел да се защищити от инфлация и да се обезпечи финансова самостоятелност.

Въпреки застъпничеството на Кенеди за Биткойн, провокациите остават, по-специално високите такси за транзакции, които биха могли да попречват необятното приемане. Неуспехът да се оправят с тези проблеми може да подтикне потребителите да търсят по-мащабируеми криптовалути, по-подходящи за децентрализирани транзакции.

Откровената рецензия на Кенеди към анти-Биткойн законодателите може да съставлява предизвикателство за неговата президентска акция, евентуално засилвайки политическото напрежение в целия набор.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР