Akon: Успехът ми позволява да правя музика за себе си

...
RnB звездата Akon е в музикалния бизнес от почти 20
Коментари Харесай

RnB звездата Akon е в музикалния бизнес от почти 20 години. И сенагалско-американският певец казва, че най-накрая е в състояние да започне да прави музика за себе си.

Роден в САЩ, Ейкън прекарва детството си в движение между Ню Джърси и Африка държава.

Той се научи да свири на няколко западни и африкански инструмента, но когато започна да преследва музикална кариера в началото на 2000-те, той казва, че продуцентите се интересуват само от едната страна на неговото наследство.

"Едно от най-големите неща, от които всъщност трябваше да се дистанцирам по времето, когато излязох, беше фактът, че Бях африканец“, казва той пред BBC Newsbeat.

„Това всъщност не беше нещо, което те биха могли да рекламират или популяризират в този вид арена, на която всъщност играех в."

Комерсиално, Akon имаше огромен успех, намирайки огромна популярност с поп и RnB песни като Lonely и Locked Up.

Но той казва, че финансовите изисквания на музикалния бизнес и нуждата да прави пари са оказали влияние върху продукцията му.

След тези ранни успехи звездата от Smack That разработи свой собствен звукозаписен лейбъл и стартира бизнес начинания като напр. линията за дрехи Konvict.

Някои от проектите му - като изграждането на "реална Уаканда" в Сенегал със собствена криптовалута - не се развиха по план .

Но той казва, че са работили достатъчно, за да го доведат до позиция, в която вече не разчита на другите да го подкрепят.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР