Rма два естествени инсектицида, които могат да бъдат използвани –

...
Rма два естествени инсектицида, които могат да бъдат използвани –
Коментари Харесай

Как да се отървем от миризливките?

Rма два естествени инсектицида, които могат да бъдат употребявани – пудра от диатомит, която при контакт дехидратира миризливките и те умират. Друг сполучлив против миризливките инсектицид се добива от цветето

пиретрум и носи същото име. Помагат запарка от люспите на лук или мента, настойка от пикантен пипер, синап и чесън, ментовото масло, като с тях се пръскат градинските и стайните растения. Те не убиват миризливките, само че ги прогонват далеко.
Прахосмукачка
Подобно на колорадския бръмбар, изпитан метод за битка с миризливките е механичното им хващане. Можете да съберете миризливките вкъщи благодарение на прахосмукачката си. Другият вид е да извършите фуния от пластмасова бутилка за вода. Отрежете горната част, обърнете я в бутилката и създайте фуния, с цел да загребете буболечките, написа " Телеграф ".

След като ги хванете, би трябвало да ги изхвърлите, като концепцията да ги пуснете в тоалетната може да е единствено загуба на вода. Хвърлете ги на открито в крепко завързана найлонова торбичка или ги сложете в кофа със сапунена вода, която е отровна за тях.
Капани
Има търговски клопки за миризливки, които можете да поставите в градината си, с цел да държите буболечките надалеч от своите плодове и зеленчуци. Капаните улавят и убиват огромен брой от неприятните инсекти. Бъдете деликатни при прибирането на прането, тъй като това е доста елементарен метод да си ги придвижите вкъщи.
Отдушници
Миризливките влизат през отдушници, пукнатини на прозорци и порти, под капаци. Те са привлечени при започване на есента, защото в този интервал изпадат в нещо като хибернация, а стартират да излизат през февруари и март. Най-добрият вид е още в този момент да си гарантирате, че сте запушили със силикон или лепило всички входни точки като отвори, пукнатини или дупки. Изолирайте прозорците и вратите, изключително входните. Превантивните ограничения при стайните растения и в градината плануват механично разчистване на листата и постоянно разрохкване на почвата.
Бедствие
Д-р Майкъл Уолдвогел, ентомолог в държавния университет в Северна Каролина, предизвестява, че спрейовете и препаратите могат да основат заплаха, в случай че имате дребни деца или домашни любимци. Химичните средства за битка са от втора група и потреблението им вкъщи е нежелателно. Освен това миризливките са резистентни към множеството пестициди.

Когато температурите наесен стартират да падат, идва същинска злина от неприятните миризливки. Макар че не хапят и не вредят на хората, те са доста досадни за притежателите на жилища, защото излъчват извънредно неприятна миризма. А за земеделците са същинско злополучие, тъй като атакуват доматите, зърното, ягодоплодните култури и доста типове овошки.
Хранят се с плодове, ядки и семена
Миризливките (Palomena prasina), наричани още вонещици, са буболечки от разред „ Полутвърдокрили “. Една част от тях са „ тревопасни “, тъй че избират да се хранят с растения, плодове, ядки и семена. Те дупчат с хоботите си листата на растенията, с цел да пият от соковете им, само че по този метод листата се свиват, обезцветяват се и изсъхват. „ Миризливките могат да причинят вреди за милиони долари, изключително в плодовите култури като ябълки, праскови и круши “, споделя Майкъл Дж. Рауп, лекар по ентомология в Университета в Мериленд. „ Те повреждат и доматите, по тази причина би трябвало да ги преглеждаме като вредители в домашните зеленчукови и овощни градини “, поучават от Агроновините. Има над 4000 разнообразни типове миризливки, които атакуват овощните и зеленчуковите градини. Яркозелените са така наречен дървесни миризливки, те най-често атакуват ябълките, прасковите, райските ябълки и цитрусовите култури. Сивокафявите миризливки са пакостник при зърнените култури, а ягодовите, които са обагрени от тъмночервено до кафяво и имат зеленикавокафяви крилца, атакуват най-вече малините, ягодите, касиса и френското грозде. Салатите, репичките, зелето и ряпата се атакуват от кръстоцветната миризливка, която има червен или жълт тил, затрупан с черни линии. Един тип миризливки атакуват единствено люцерната.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР