РИЯД, Саудитска Арабия (АП) — Държавният секретар на САЩ Антъни

...
РИЯД, Саудитска Арабия (АП) — Държавният секретар на САЩ Антъни
Коментари Харесай

Блинкен се завръща в Близкия изток в натиск за сделка за заложници и следвоенен план за Газа, но пречките се задават

РИЯД, Саудитска Арабия (АП) — Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен дойде в Саудитска Арабия в понеделник на петото си посещаване в район след експлоадирането на войната в Газа, надявайки се да продължи с евентуално съглашение за преустановяване на огъня и следвоенно обмисляне, като в същото време понижи районното напрежение.

Но и на трите фронта той е изправен пред огромни провокации: Хамас и Израел са обществено в несъгласие по отношение на основни детайли на евентуално помирение. Израел отхвърли апелите на Съединени американски щати за път към палестинска страна, а войнствените съдружници на Иран в района демонстрираха малко признаци, че са възпирани от ударите на Съединени американски щати.

Междувременно в Газа Хамас стартира да се появява още веднъж в някои от най-опустошените региони, откакто израелските сили се отдръпнаха, индикация, че централната цел на Израел да разбие групировката остава непостижима. Видеозаписи от същите региони демонстрират големи опустошения, като съвсем всяка постройка е развалена или унищожена.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР