Ривър Плейт пречупи Бока Хуниорс в Мадрид след продълженияРивър Плейт

...
Ривър Плейт пречупи Бока Хуниорс в Мадрид след продълженияРивър Плейт
Коментари Харесай

Ривър Плейт пречупи Бока Хуниорс в Мадрид след продължения

Ривър Плейт пречупи Бока Хуниорс в Мадрид след продължения
Ривър Плейт победи Бока Хуниорс с 3:1 след продължения и победи с купата на най-престижния южноамерикански шампионат Копа Либертадорес. Мачът — реванш се игра на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид.

Дарио Бенедето даде преднина на символичните посетители Бока в 44-ата минута, а Ривър изравни в 68-ата с гол на Лукас Прато. Този резултат се резервира до края на постоянното време и защото първата среща приключи наедно 2:2, последваха продължения. В 92-ата минута колумбийският полузащитник Уилмар Бариос получи втори жълт картон и остави тима си с 10 души на терена, а Ривър Плейт се възползва от това предимство, вкарвайки два гола. В 109-ата минута се отличи Хуан Кинтеро, а в 122-ата Гонсало Мартинес. Този мач трябваше да се играе на 24 ноември в Буенос Айрес, само че бе анулиран поради нахлуване от страна на почитатели на Ривър Плейт против рейса с играчи на Бока, някои от които пострадаха и получиха контузии.

Ривър Плейт завоюва Копа Либертадорес за четвърти път в историята и първи от 2015 година Бока Хуниорс остава с шест победи в конкуренцията, която се организира от 1960 година Най-титулуван в шампионата е различен аржентински отбор - Индепендиенте със 7 трофея. Бока Хуниорс и Ривър Плейт за първи път играха един против различен във финала на Копа Либертадорес. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР