Ритуалното къпане в река Ганг е част от едномесечния Кумбха

...
Ритуалното къпане в река Ганг е част от едномесечния Кумбха
Коментари Харесай

Милиони се събраха да честват Кумбха Мела, въпреки скока на заразени от COVID-19

Ритуалното къпане в река Ганг е част от едномесечния Кумбха Мела, който се смята за най-големия набожен фестивал в света. Експертите предизвестяват, че около събитието случаите на инфектирани ще набъбнат фрапантно, съобщи ДПА.

Над милион благочестиви индуси се потопиха в реката в свещения индийски град Харидвар в сряда, макар че в няколко района на страната обстановката е сериозна и има дефицит на болнични кревати.

Местните телевизионни канали излъчиха десетки хиляди поклонници и множества от изцапани със сажди, носещи препаски пророци, тълпящи се по стъпалата и проходите, водещи до реката, в региона на хълма до свещения град. През деня голям брой групи от нови гости идвали, до момента в който предходните си тръгвали.

„ Само до следобеда над 1 милион души се бяха потопили в реката, като чакаме и още хора до края на деня “, показа чиновник в контролната зала на полицията в Кумбха Мела.

Набожните индуси имат вяра, че потапяне в свещената река по време на специфичните дни на фестивала ще ги води напряко към небесата, прекъсвайки цикъла на гибелта и прераждането.

Тази година Кумбха Мела има надалеч по-ниска посещаемост от предишни години поради епидемиологичната конюнктура в Индия. Фестивалът се чака да продължи до края на месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР