Ритуали по полагане на военна клетва се проведоха днес, 24

...
Ритуали по полагане на военна клетва се проведоха днес, 24
Коментари Харесай

Новоназначени военнослужещи в Сухопътните войски положиха клетва

Ритуали по полагане на военна клетва се организираха през днешния ден, 24 януари, във 2-ра механизирана бригада – Стара Загора и в 78-ми батальон за обезпечаване - Горна Баня.

Пред церемониален строй и в наличието на родственици, близки и другари, 16 новоназначени бойци във военните формирования от състава на 2-ра механизирана бригада и седем в 78-ми батальон за обезпечаване целунаха бойното знаме и се заклеха да служат правилно и правдиво на народа и Родината си.

Новоприети кадрови бойци поставиха клетва в авиобаза Граф Игнатиево

„ Ден, в който спазвайки традицията, целувате нашата реликва – бойното знаме на 2-ра Тунджанска механизирана бригада и произнасяте съдбовните думи „ Заклех се!”, вие ще се вречете в безпрекословна честност и работа на Родината, на националната сигурност, на независимостта и суверенитета, на мира и спокойствието на нашите деца, родители и близки, на всички български жители. Нека дружно затвърждаваме мотото на 2-ра Тунджанска механизирана бригада „ Решителност и чест”. Гордея се с вас и за мен е чест да бъда ваш командир”, сподели в приветствието си към младите бойци командирът на бригадата бригаден военачалник Стоян Шопов. На ритуала в Стара Загора участваха Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, регионалните шефове на областите Стара Загора и Хасково Гергана Микова и Стефка Здравкова, заместник-областният шеф на Хасково Митко Петров, както и други представители на локалната власт.

„ Днес е заветен ден за вас. Изправени пред българското знаме, би трябвало добре да осъзнаете отговорността, която поемате, оставайки вечно правилни на клетвата и дадения обет пред олтара на Отечеството”, сподели в словото си командирът на 78-ми батальон за обезпечаване майор Александър Бойков.

Армията търси сапьори, санитари и радиотелеграфисти

Ритуалите приключиха с прекосяване в церемониален марш, оповестяват от пресцентъра на Министерството на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР