Ритуал по тържествено вдигане на флаговете на корабите от състава

...
Ритуал по тържествено вдигане на флаговете на корабите от състава
Коментари Харесай

Ритуал по тържествено вдигане на флаговете на корабите на ВМС ще се проведе днес във Варна

Ритуал по тържествено повдигане на флаговете на корабите от състава на Военноморските сили на Република България ще се организира от 9:00 часа на Морска гара Варна.

От 9:15 стартира Военен обред по заграбване на първо офицерско звание на випускниците на ВВМУ„ Н. Й. Вапцаров ”.

По традиция кулминационната точка на честванията във връзка основаването на Военноморски сили съответствува с тържествения акт по връчване на дипломите за приключено висше обучение и заграбване на първо офицерско звание на курсантите от Випуск - 2023 „ Васил Левски “ на Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ) „ Никола Йонков Вапцаров “. Министър Тодор Тагарев, адмирал Емил Ефтимов и началникът на ВВМУ флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров ще поздравят младите офицери във връзка сполучливото довеждане докрай и постъпването им на работа във военния ни флот.

През тази година 20 випускници ще получат своите лейтенантски пагони след сполучливо довеждане докрай на специализациите „ Корабоводене за Военноморски сили “, „ Военноморски информационни и радиотехнически системи “ и „ Корабни машини и механизми за Военноморски сили “.

Първенец на випуска е курсант-мичман Лилия Костадинова с общ триумф „ Отличен 5.80 “. Първенец на специализация „ Корабоводене за Военноморски сили “ е курсант-мичман Алиса Янева, на специализация „ Военноморски информационни и радиотехнически системи “ - курсант-мичман Деница Пантелеева, а на „ Корабни машини и механизми за Военноморски сили “ - курсант-мичман Александър Илиев. Общо 6 са курсантите, приключили образованието си във ВВМУ с отличен триумф.

От 10:30 и 18:00 часа варненци и посетители на морската столица ще могат да преглеждат бойни кораби на Военноморските сили, ситуирани в региона на Морска гара.

В днешната стратегия на военноморските сили по случай 144-та годишнина от основаването им е очакван и концерт.

От 18 часа на сцена „ Раковината “ в Морската градина концерт за гостите и жителите на град Варна ще изнесат мъжкия хор на моряците ветерани „ Христо Манолов “ към Съюз на офицерите и сержантите от запаса и запаса.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР