Ритонът на Васил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29

...
Ритонът на Васил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29
Коментари Харесай

Банов категоричен: Ритонът не е изчезнал. Видя провокация в твърденията на Божков

Ритонът на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от не е липсващ, изрично съобщи министърът на културата Боил Банов.

В предаването "Панорама " по Българска национална телевизия той разяснява изказванията на избягалия в Дубай предприемач, който ръси неосновани обвинявания за сбирката си.

"Не, то няма по какъв начин механически да изчезне. Всичко е опасано с камери, жива защита и няма догадка да се случи такова нещо. Всичко, което е пренесено, е в НИМ. Така се прави изнасянето и затварянето, че на практика няма какво да изчезне ", съобщи Банов.

"Русия си прави провокации с нас, та едно физическо лице... ", добави сбито министърът.

Той смята това за опит за "заигравка ".

Спецпрокуратурата: Васил Божков е упрекнат за убийствата на Йордан Динов, Манол Велев и още две лица!

Както е известно Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от, избяга в ОАЕ след невиждани разкрития за него и неговия бизнес, които за първи път се осмелиха да създадат Цветомир и Боян Найденови. Заедно с Божков в Дубай е и дясната му ръка Георги Попов.

Първоначално против Божков имаше повдигнати 11 обвинявания за управление на незаконна група, за насила, за изнудване, за опит на рушвет на длъжностно лице, за подбуждане на закононарушение по работа и други действия. Тези дни обаче прокуратурата му повдигна нови обвинявания - за убийствата на няколко души.

Българска академия на науките реагира остро на опита на Русия за заграбване на Кирило-Методиевото дело

По тематиката с Божков министърът на културата засегна и провокацията, която Русия направи по отношение на България по отношение на делото на братята Кирил и Методий. Банов сподели, че и преди няколко години е имало сходна обстановката, когато президентът Владимир Путин съобщи, че 24 май е ден на славянската книжовност, която пристигнала от македонската земя.

Министърът чака, че в Русия проучват, че сходни прокации дават отрицателен резултат.

"В нашата страна има доста русофили, естествено. Няма по глупов ход от да се опиташ да приватизираш 24 май. Такива евтини политически провокации не се борят с звук, а с просвета. Мисля, че българската страна е посочила, че има волята да опази своята просвета. Българската просвета е нещо, което сплотява нацията, сплотява духа на хората, без значение от техните политически желания ", безапелационен бе Боил Банов.

По мотив оправянето на културата с последствията от ковид, той изрази вяра, че ситуаицята ще се усъвършенства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР