ританският премиер Борис Джонсън и председателката на Европейската комисия Урсула

...
ританският премиер Борис Джонсън и председателката на Европейската комисия Урсула
Коментари Харесай

Фон дер Лайен и Джонсън: Без резултат за Брекзит

ританският министър председател Борис Джонсън и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен оповестиха пауза в диалозите за подписване на договорка за двустранните връзки след Брекзит, съобщи Ройтерс, като се базира на европейски представител.

Между двамата водачи се организира видеоконферентен диалог довечера, който стартира в 16 ч. по Гринуич и продължи към 90 минути.

Но откакто измина това време, европейският представител сподели, че двамата водачи афишират пауза в полемиките.

Източници, близки до договарянията, споделиха, че от диалога сред двамата водачи няма резултат.

Източник от английската страна сподели, че точно тя е поискала пауза в полемиките. Не излиза наяве дали те ще бъдат възобновени след паузата още довечера или дали диалогът сред двамата водачи е завършил за през днешния ден.

През уикенда Джонсън и Фон дер Лайен имаха също диалог, който не докара до пробив.

Същевременно Англия сподели, че може да направи отстъпки по противоречиви клаузи в Закона за вътрешния пазар, с цел да бъде реализиран прогрес в договорката с Европейски Съюз, съобщи ДПА. Нормативният акт обрисува контурите на комерсиалните покупко-продажби с четирите английски народи, откакто изтече преходният интервал след Брекзит.

Днес няколко часа преди депутатите да гласоподават по нормативния акт, английското държавно управление сподели, че е готово да извади от него някои клаузи, които влизат в несъгласие с член от договорката за Брекзит.

"Великобритания и Европейски Съюз работиха градивно дружно. Дискусиите не престават да напредват и финалните решения се чака да бъдат взети в идните дни ", уточни в изказване канцеларията на английския министър председател.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР