Рисунките на украинските деца избягали с родителите си от войната,

...
Рисунките на украинските деца избягали с родителите си от войната,
Коментари Харесай

Украински стрийт арт художник с изложба в София

Рисунките на украинските деца избягали с родителите си от войната, галерия на художника от Харков и специфичен Арт пърформанс беше показан в центъра за просвета и изкуство в Къщата на София.

С изобразяване онлайн върху 5 метра стреч фолио в " Къщата на София " се открива галерия " Птиците " на украинския художник Андрей Палвал. Който идва през април от Харков. И в този момент тука в София се пробва се да сътвори нов живот за трите деца и брачната половинка си.

От 2000 година рисува графити и се развива в стила на мурализма. Като стрийт арт художник Палвал е прочут с плановете си в Украйна, Германия, Дания, Пакистан, Китай, Виетнам и Филипините. В България, дружно със Станислав Трифонов-Насимо рисуват облика на Васил Левски на учебна стена в град Брезник.
Но по обучение Андрей е биолог, компетентност " Орнитология ". по тази причина птиците са неговата пристрастеност.

Заедно с галерия " Птиците " в центъра за просвета и изкуство са показани и рисунките на украинските деца от арт работилницата " Добро творчество " към Къщата на София.

Още през цялото време на основаването на детската арт работилница, Върховният комисариат за бежанците към Организация на обединените нации поддържа финансово заниманията с децата и закупи и материалите за работа на украинския художник.

Всички картини показани на изложбата се продават.

Вижте още в репортажа на Мария Плачкова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР