Рисунка, неоценена на български конкурси, донесе награда в Индия на

...
Рисунка, неоценена на български конкурси, донесе награда в Индия на
Коментари Харесай

Рисунка, неоценена в България, бе отличена в Индия

Рисунка, неоценена на български състезания, донесе премия в Индия на абитуриентка от Шумен. Работата на младото момиче е оценена измежду рисунките на над 1200 участници от целия свят.

Близо 10 години Анна Захариева се занимава с изобразително изкуство. Тя обича цветовете и фантастичните четива. Именно това вплита в своята творба.

Рисунката е направена преди близо година и половина за български конкурс, само че там не печели, по тази причина пък е оценена в далечната Индия, където е изпратена от преподавателката на младото момиче - Теменуга Христова. 

За мен тази премия е доста значима, тъй като самата рисунка аз доста я одобрявам. В нея бях вложила усеща и усърдие. Но тук не беше оценена в България и по тази причина, че я наградиха в Индия, за мен е доста огромно достижение, тъй като въпреки всичко някъде се изявих с нея, изяснява момичето.
 Анна ще учи Църковни изкуства dariknews.bg-->

Увлечението към изкуството стартира банално – откакто родителите й записали Анна в школата по изкуства.

Като дребна не ми беше въодушевление да рисувам – драсках си, забавлявах се с децата, които бяха в моята група. Не идвах поради рисуването, а с цел да бъда с другите деца, след това се отписах. В един миг в 7 клас отново започнах да рисувам, отново ми стана интерес и отначало се записах и от този момент насетне пристигам компактно на изобразяване, спомня си Анна.

Интересът й ще продължи и откакто приключи учебно заведение. Младото момиче към този момент е признато да учи Църковни изкуства във Великотърновския университет.

Тази компетентност ми направи огромно усещане, тъй като е съчетана от доста разнообразни на практика действия – има стенна живопис, дърворезба, доста забавни неща се учат, комбинирани в една компетентност, споделя Анна.
 Анна ще учи Църковни изкуства dariknews.bg

Тя желае да се занимава и с реституция. 

Реставрацията много постоянно се прави на стените на църквите и на остарели икони, което ще способства тази компетентност. Каноните би трябвало да се извършват, с цел да се резервира самото църковно изкуство в бъдеще. Самото създаване на облиците в иконите е доста забавно. Всеки човек е почти идентичен. Ти със самите дейности би трябвало да изобразиш кой е светеца, което е доста забавно, изяснява тя.

Преди заниманията й в университета Анна обаче ще подреди още няколко свои платна в галерия – в общата експозиция на Школата по изкуствата.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР