ристигащите от България в Австрия ще бъдат задължени от 19

...
ристигащите от България в Австрия ще бъдат задължени от 19
Коментари Харесай

10-дневна карантина за пристигащите българи в Австрия

ристигащите от България в Австрия ще бъдат задължени от 19 декември 2020 година да заявяват, че влизат в 10-дневна карантина. За това посолството ни във Виена е било известено от австрийското министерство по европейските и интернационалните въпроси, оповестяват от Министерството на външните работи. Към момента не е посочена дата, до която ще важат новите разпореждания.

При влизане в Австрия идващите от България ще би трябвало да заявяват, че попадат в 10-дневна карантина като показват попълнени приложения E и F, в които разказват къде ще останат по време на карантината. Приложенията са оповестени и на уеб страницата на Министерство на външните работи на България на следния адрес:

Най-рано на 5-ия ден след началото на карантината жителите биха могли да се освободят от нея като дават отрицателен резултат от молекулярно-биологичен PCR тест или антигенен тест. Карантината може да бъде анулирана за задачите на отпътуването от Австрия, когато обаче това стане при оптимално ограничение на заплахата от болест на други лица.

Предвидени са изключения от посочения режим, само че единствено при показване при идването на отрицателен резултат от молекулярно-биологичен PCR тест или антигенен тест не по-стар от 72 часа. Изключенията ще се отнасят за следните групи жители: филантропични екипи; жители, които пътуват със служебна цел; до един компаньон на жител, което пътува по медицински причини; жители, които пътуват, с цел да могат да участват на правосъдни или други наложителни административни производства; трети лица, когато разполагат с идентификационен документ по раздел 95 от Закона за полицията за чужденци от 2005 година,BGBl. I No 100/2005.

В страните, от които в Австрия се влиза без ограничавания, все още са изброени: Австралия, Финландия, Ирландия, Исландия, Япония, Нова Зеландия, Норвегия, Южна Корея, Уругвай, Ватикана. България и всички останали държави-членки на Европейски Съюз, които не са в този лист, подлежат на новите разпореждания.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се обръщат към посолството ни в Австрия на телефон: 0043 1 505 31 13, 0043 1 505 64 44, 0043 1 503 16 78, 0043 1 581 03 82.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР