Рискува много и накрая падна до 500 лева Страхотна игра

...
Рискува много и накрая падна до 500 лева Страхотна игра
Коментари Харесай

18-годишният Иван от Бургас със страхотна игра в Стани богат

Рискува доста и най-после падна до 500 лв.

Страхотна игра направи 18-годишен възпитаник в „ Стани богат “. Става дума за Иван Николов от математическата гимназия в Бургас. Единственият проблем, който в последна сметка го провали да си тръгне със съществени пари, бе, че рискува прекомерно и по този начин и не заключи втора сигурна сума.

Иван мина без проблем през първите пет въпроса, а инерцията му продължи и при идващите питания. За 1000 лв. той отговори вярно с „ Прометей “ на „ Кой митологичен воин е осъден да виси окован на канара поради това, че е откраднал огъня на боговете? “ Останалите варианти бяха Одисей, Тезей и Херакъл.

„ В коя страна към момента заплащат с крони? “, бе идващият въпрос, а всред Швеция, Словакия, Естония и Англия той правилно уточни първата страна.

Въпросът за 2000 лв. бе „ Кой американски артист, участващ в поредицата „ Междузвездни войни “, изиграва функциите на Маурицио Гучи и Енцо Ферари? “ – Харисън Форд, Марк Хамил, Адам Драйвър или Юън Макгрегър.

Тук момчето сподели някои знания за филмите от поредицата, и двама от актьорите, само че призна,че за първи път чува нещо за Марк Хамил и Юън Макгрегър. Поиска жокер „ 50:50 “. Останаха Марк Хамил и Адам Драйвър. Той избра Драйвър и по този начин продължи напред.

Питането за 3000 лв. бе „ Коя планета от Слънчевата система има най-вече луни? “ – Земята, Юпитер, Сатурн или Уран. Николов поразсъждава и избра Сатурн, което го прати напред в играта.

Ученикът за следващ път бе запитан от водещия Ники Кънчев дали ще заключи идната сума като втора сигурна, само че отговори, че има надеждни жокери и не мисли още да го прави.

Така му бе заложен въпрос за 5000 лв.: „ Прототип на какво изобретява полският духовник Казимир Зеглен през 1893 година, спасявайки испанския крал Алфонсо XIII? “ – Скалпел, Линейка, Въздушна възглавница или Бронежилетка. Иван показа своите разсъждения и се насочи към бронежилетка, без даже да употребява жокер. Това се оказа вярно решение и ученикът стигна до въпрос за 10 000 лв., имайки „ обади се на другар “ и „ повикай другар от публиката “ разполагаем.

Той не заключи и тази сума, а питането за нея бе „ Първите имена на участниците в коя известна двойка са Едуард и Хенри? “ Вариантите бяха Джекил и Хайд, Бони и Клайд, Братят Райт и Саймън и Гарфънкъл.

Тук участникът реши да се обади на другар – Даниел Рохов от Бургас, само че той не съумя да му помогне в границите на 30-те секунди. Затова Николов извика и татко си Иван от публиката, само че той съумя да му помогне само с това, че Бони и Клайд са мъж и жена и няма по какъв начин Едуард и Хенри да са двете дребни имена.

„ Парите се връщат, прекарванията не! Избирам Саймън и Гърфънкъл “, сподели самоуверено ученикът, само че по-късно остана отчаян от Ники Кънчев, защото правилен отговор тук е Джекил и Хайд.Така мощната игра на 18-годишният юноша бе подплатена с едвам 500 лв..
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР