Рисковете са големи за избори през септември, заяви пред журналисти

...
Рисковете са големи за избори през септември, заяви пред журналисти
Коментари Харесай

Доброто да сподели отговорност, вадим умен и красив премиер: Борисов

" Рисковете са огромни за избори през септември ”, съобщи пред публицисти президентът Румен Радев, който разгласи, че ще връчи първия мандат на ГЕРБ/СДС на 15 май, понеделник. Той направи коментара си, откакто дружно с вицепрезидента Илияна Йотова сервираха венец пред паметника на Незнайния войник, във връзка 78 години от успеха над нацизма.

" Големият риск от нови избори е от още по -малка изборна интензивност. Рискуваме бюджета и доста значимите закони да не бъдат признати. Това значи България да загуби инерцията на това, което е постигнала досега, да загубим не просто пари, а опция за ускорение на промените за рационализация на страната ”, предизвести Радев.

" Логично е и вероятността за сформиране на държавно управление с първи мандат е най-голяма ", предвижда той. Президентът разяснява възможен експертен кабинет, като съгласно него такава формула все още има неизясненост. " Големият въпрос е кой ще застане с политическа отговорност зад него ", акцентира президентът.
Последва брифинг след съвещание на ИК на ГЕРБ, на което бе взето решение партията да употребява първия мандат и със собствен министър председател да сформира кабинет. " Категорично сме решени да го създадем. Като виновни хора ние ще предложим държавно управление ”, съобщи Бойко Борисов.

" Ще предложим неоспорим министър председател, ще го създадем на следващия ден в Народно събрание пред водачите на всички партии и повярвайте ми, изборът е безусловно за точния миг, правилният миг, това което българите чакат ”, акцентира той и се обърна за поддръжка първо към ПП/ДБ. Борисов насочи апел за поблична поддръжка на програмно държавното управление върху двете стратегии на ГЕРБ и Доброто.

" Каквито и обиди да ни коства това, в случай че не можем с вторите. Но ние не можем повече да разделяме на положителни и неприятни партиите в Народно събрание. Всички те са излъчени от българския народ и ние ще се съобразим с това. Мога още драматизъм да внеса, само че всички медии безусловно правилно признават, че за тези 2 година освен не е имало битка с корупцията и нищо не се е случило, само че България към този момент наподобява най-зле от всички страни в Европа, изостанахме. Ние вършим нашата жертва и съм уверен, че народът ще го оцени ”,  уточни водачът на ГЕРБ.
" Съзнаваме нашата отговорност и хейта, който ще отнесем ”, сподели Борисов.  " Затова - слагаме мандата на масата, търсим виновните партии да преведем България през това тресавище, в което сме. Много умувахме с сътрудниците какво ще понесе като пасив партията, само че който го е боязън от мечки, не върви в гората, не прави политика ”, подсети Борисов националната сентенция. Той описа, че има вътрешна съпротива и мненията в ГЕРБ са разнопосочни.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР