Рисковете от либерализацията на пазара на ток и идеите за

...
Рисковете от либерализацията на пазара на ток и идеите за
Коментари Харесай

Либерализация на свободния пазар: Има ли риск потребителите да останат без ток

Рисковете от либерализацията на пазара на ток и концепциите за повишаване на тока с 5% и отпадане на евтините нощни цени разясниха Виктор Минчев от „ Свободен енергиен пазар “ и енергийният специалист Явор Куюмджиев в предаването „ Твоят ден “ по NOVA NEWS.

Основната отбрана на свободния пазар е конкуренцията, сподели Минчев. Куюмджиев добави, че от 1 юли към този момент не КЕВР, а Министерски съвет дефинира цените на тока. Той уточни, че междинната сметка на домакинство ще се вдигне с към 4-5 лева Куюмджиев добави, че всред огромната конкуренция от 50 търговци ще може да се избира след 1 януари 2026 година На свободен пазар ще се излязат ЕРП-тата, разясни той.

Минчев сподели, че и сега битовите консуматори може да сменят доставчика си на ток. По негови суми ЕРП-тата единствено ще дават свързаността, а снабдяването ще бъде на свободен принцип.

„ От 50-60 снабдители на ток останаха 4 или 5 “, сподели Куюмджиев. Минчев не се съгласи и уточни, че има информация „ за много повече хора на свободния пазар, които оперират и са конкурентоспособни “.

Куюмджиев сподели, че няма риск потребителите да останат без ток, в случай че компанията банкрутира, само че отговорността за установяване на съответен снабдител е еднолична. Той разясни, че другият риск са цените. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР